Redactie
Redactie Blog 21 jan 2019

De jongste vader ooit

Wij wisten niet eens dat jongetjes op deze leeftijd al kindjes konden maken (of misschien wilden wij dat liever niet weten en steken wij liever ons kop in het zand), maar de destijds krap aan 12-jarige Sean Stewart uit Bedfordshire (Groot-Brittannië), was er vroeg bij. Op 20 januari 1998 werd hij de jongste vader ooit (er is sindsdien geen vader geweest die deze benoeming heeft opgeeist). Het kindje werd verwekt toen Sean 11 jaar oud was.
Sean en zijn vriendinnetje Emma Webster (een paar jaar ouder dan Sean, destijds 16 jaar) waren elkaars buurjongen en -meisje, en hadden al zo’n 5 jaar verkering toen Emma zwanger bleek te zijn. Ook al waren ze allebei in shock toen ze hoorden dat Emma zwanger bleek te zijn, vonden ze het eenmaal gewend aan het idee ‘wel ok’. Sean beloofde zijn verantwoordelijkheid te nemen.
Sean kreeg op de dag van de geboorte van zijn zoontje Ben een dag vrij van school om aan het kraambed van zijn vriendinnetje Emma te zitten en haar te steunen bij de bevalling… hoewel we ons afvragen in hoeverre zijn opmerkingen na de geboorte zoals ‘Ben lijkt op een paddestoel’ en ‘Ik ben heel blij met Ben, maar ik zal nog blijer zijn als Manchester United dit jaar de beker wint’ een steun voor Emma zijn geweest. Maar goed, ook volwassen mannen kunnen rare opmerkingen maken rondom de bevalling, weten we uit ervaring.
Hoe dan ook. Kleine Ben is inmiddels 21 jaar en een volwassen kerel. We zijn benieuwd hoe het met Sean, Emma en Ben gaat these days.
Reageer op artikel:
De jongste vader ooit
Sluiten