De horoscoop van een Waterman-kind

Is jullie kindje geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan hebben jullie een Waterman in de familie!

 

En wat wil dat eigenlijk zeggen? We hebben de horoscoopgegevens van jullie Watermannetje (of -vrouwtje) even op een rijtje gezet…

  • Waterman-kinderen zijn over het algemeen heel sociaal. Ze kunnen met veel mensen goed opschieten, maar ze zijn in vriendschappen vooral op zoek naar vriendjes of vriendinnetjes die uit hetzelfde hout zijn gesneden.
  • Watermannetjes zijn daarom ook gemaakt voor teamsporten: lekker samenspelen met mensen die van dezelfde dingen houden.
  • Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid.
  • Waterman-kinderen zijn vaak intelligent en theoretisch ingesteld. Woorden betekenen meer dan daden.
  • Emoties en gevoelens laten ze niet graag de vrije loop. Een lekkere knuffelsessie is aan hun dan ook niet altijd besteed.
  • Het zijn ook binnenvetters. Ze kunnen uitspraken of emoties oppikken die hun kinderbrein bezig zullen houden zonder dat iemand er erg in heeft. Ze pikken meer op dan je denkt.
  • Daarom hebben Watermannetjes ook ruimte en vrijheid nodig. Zodat ze wat in hun hoofdje omgaat rustig kunnen verwerken. Daarbij komt dat hun zelfstandigheid, die ze al vroeg ontwikkelen, ook niet zo goed samengaat met ‘bemoeizucht’ van volwassenen. Mocht een Waterman zelf beginnen te praten over wat hem of haar bezighoudt, dan is het wel belangrijk ook echt te luisteren.
  • Waterman-kinderen zijn avontuurlijk en houden van het onbekende. Daarom zijn strakke, strenge regels en extreme regelmaat voor deze kinderen niet echt weggelegd. Ze willen de vrijheid om het liefst zo veel mogelijk nieuwe dingen te ontdekken en doen. Sleur is het ergste wat een Watermannetje kan overkomen.

 

Ben je geïnteresseerd in karakterschetsen van de andere horoscopen? Komen ze:

Vissen

Ram

Stier

Tweeling

Kreeft

Leeuw

Maagd

Weegschaal

Schorpioen

Boogschutter

Steenbok

Reageer op artikel:
De horoscoop van een Waterman-kind
Sluiten