Redactie
Redactie Blog 15 dec 2019

De geboortemaand van je kindje als voorspeller van zijn/haar toekomstig beroep

Wat de geboortemaand van je kindje al niet kan voorspellen: het beroep van je kindje!

 

Geinige (wetenschappelijke) info

Niet dat we denken dat je de opleiding van je kind moet afstemmen op de volgende onderzoeksresultaten (je zou het bijna niet geloven, maar nota bene wetenschappelijk gefundeerde onderzoeksresultaten!?) maar toch, best geinige info: de geboortemaand van je kind die zijn of haar toekomstige beroep zou kunnen voorspellen.

The Office of National Statistics in Groot-Brittannië heeft een aantal jaar geleden de correlatie tussen de geboortemaand en een bepaald aantal verschillende beroepen onderzocht en zij vonden de resultaten in ieder geval significant.

Dus, wil jij weten wat je kind later gaat worden? Houd je vast…

 

Geboren in…

Januari:

Huisarts of deurwaarder. Makelaars worden juist bijzonder slecht vertegenwoordigd in deze maand.

Februari:

kunstenaar/artiest of (verkeers)agent. Verdomd weinig wetenschappers en natuurkundigen worden in deze maand geboren.

Maart:

Ook een goede maand voor kunstenaars en artiesten in spe, en dan vooral musici. Piloten doen het ook erg goed in deze maand.

April:

Hmmm… in deze maand worden vooral veel dictators geboren; succes. Maar troost je: april staat tevens garant voor een veelzijdigheid aan beroepen. Kan dus alle kanten op.

Mei:

Politici in de dop. Maar ook deze maand is net als de voorgaande maand niet heel erg selectief in het bepalen van beroepskeuze. Het kan ook deze maand weer alle kanten op gaan.

Juni:

de bedrijfstak maakt niet eens zoveel uit deze maand, grote kans dat je kind CEO wordt, van wat dan ook. En er zijn ook aardig wat Nobelprijs winnaars geboren deze maand. Juni-kinderen beloven hoe dan ook veel goeds.

Juli:

Metselaars, stucadoors, aannemers, wederom artiesten (schrijvende deze keer) en treinmachinisten zien deze maand het levenslicht.

Augustus:

Wederom metselaar óf – iets heel anders – president! Kleine noot: door leraren worden augustus-kinderen vaak als herrieschoppers en probleemmakers gezien.

September:

Vooral topsporters en natuurwetenschappers, én er wordt beweerd dat september kinderen altijd goede examenresultaten behalen.

Oktober:

In deze maand springen er gek genoeg niet echt één of meerdere beroepen uit. Oktober-kinderen zouden gemiddeld genomen wel langer leven dan kinderen geboren in andere maanden: gemiddeld zo’n 215 dagen langer. Dat dan weer wel!

November:

Serie-moordenaars, lekker dan. Is dat een beroep überhaupt??

December:

Tandarts of een messias (een redder of een verlosser).

 

Nogmaals: wij raden ten zeerste aan het toekomstpad van je kindje niet volledig af te laten hangen van bovenstaande info ☺ We zouden vooral willen aanraden je kind’s eigen wil bepalend te laten zijn in beroepskeuze.

 

Bron: Bustle.com en Dailymail.com

 

Ander (schokkend!) onderzoek naar geboortemaanden

N.B.: Een neurowetenschapper van Oxford University, Russell Foster, die niet aan bovenstaand onderzoek verbonden is geweest onderschrijft bovenstaande resultaten wel in bepaalde mate. Maar hij heeft bovenal een andere visie. Namelijk, hij zegt dat de geboortemaand ook invloed heeft op de gezondheidstoestand van mensen.

Nou hebben we daar eerder al eens wat over gepubliceerd, maar dat duidde toen op nogal wat weerstand van wat lezers, dus hebben we het artikel weggehaald. Mocht je het tóch interessant vinden om te lezen, dan hierbij het artikel. Waarbij we wel duidelijk willen zeggen: ‘don’t shoot the messenger’! Lezen op eigen risico ☺

Reageer op artikel:
De geboortemaand van je kindje als voorspeller van zijn/haar toekomstig beroep
Sluiten