DE BEVALLING VAN MIREILLE

“Dit is de kortste bevalling die we ooit hebben gedaan” , zei de verloskundige, nadat mijn baby met een soort Olympische worp in de badkamer ter wereld was gekomen.  Een thuisbevalling, nooit gedacht dat het zover zou komen.

Diep in mijn hart wilde ik het wel, maar een stemmetje in mijn hoofd zei altijd dat het wel heel fijn is als je in het ziekenhuis bevalt, omdat er altijd iets mis kan gaan.

Zonder het gepland te hebben liep het dus heel anders en was het de mooiste bevalling die ik me kon wensen.

Mijn derde zwangerschap verliep op rolletjes. Ik was bijna niets aangekomen en voelde me beter dan ooit. Opzien tegen de bevalling deed ik niet, want mijn tweede kindje kwam ook vrij snel ter wereld.

‘s Ochtends waren de weeën begonnen, maar het was totaal nog niet heftig, dus ben ik lekker naar de speeltuin gegaan met mijn kinderen. Toen ik ’s middags bij de verloskundige kwam had ik nooit kunnen bedenken dat ik een paar uur later mijn kindje in mijn armen zou hebben. Ik had nog maar 2 cm ontsluiting. Door me te strippen zou ze het meer op gang kunnen brengen, dus dat heb ik maar gedaan, aangezien ik 2 dagen over tijd was.

Toen ik thuis kwam twijfelde ik of ik mijn man zou bellen om te komen. Maar na een half uur dacht ik, ja het gaat nu echt beginnen. Mijn vader was bij toeval bij ons thuis en heeft de kinderen meegenomen.  Onder een warme douche pufte ik de weeën weg.  Na een half uur constante weeën belde ik de verloskundige. Zij was in aantocht. Staand tegen mijn wastafel aan voelde ik dat de baby in aantocht was, maar tot mijn man’s schrik was er niemand te bekennen. Nog een keer bellen. De verloskundige zei op speaker phone dat we alle handdoeken op de grond moesten leggen. 1 minuut voordat de baby kwam snelde de verloskundige binnen. Ze zei nog net tegen mij: “Ga maar door je hurken en laat het komen”, en ik deed precies wat ze zei. Mijn man ving de baby op en nog geen uur nadat de weeën echt heftig waren was ze al geboren. Ook de na-bevalling was perfect. Wel heb ik door de adrenaline de hele nacht niet kunnen slapen, maar wat wil je met zo’n speedy geboorte.

Het is zo jammer dat vaak de horror verhalen van een bevalling blijven hangen en dat mensen die een slechte ervaring hebben gehad er niet met een fijn gevoel aan terug kunnen denken. Want het kan dus zo mooi zijn!

Elke maand plaatsen wij een nieuw bevallingsverhaal. Wil jij ook het bijzondere verhaal over jouw bevalling vertellen, mail ons dan.

Reageer op artikel:
DE BEVALLING VAN MIREILLE
Sluiten