Redactie
Redactie Zwanger 10 sep 2018

Blijf van mijn zwangere buik af

Blijf van mijn zwangere buik af

Misschien ben je in de zwangerschap wat overgevoelig en kan je wat minder hebben, maar ik vind het echt vreemd en heel ongemakkelijk dat mensen ‘zomaar’ aan je zwangere buik zitten.

Afgelopen week stond er een vrouw met een prachtige buik op een feestje en vanuit mijn ooghoek zag ik het gebeuren. De een na de ander aaide over haar buik, of gingen zelf door hun knieën om vervolgens iets tegen de buik te ‘zeggen’. Ik zag het gebeuren en kreeg weer helemaal dat gevoel terug uit mijn eigen zwangerschap. Aan de ene kant ben je heel trots op je buik en mag iedereen het zien, maar aan de andere kant: waar bemoeien mensen zich mee?

CHECKLIST: MUST HAVES VOOR EEN BABY, DE UITZET

Is het dan zo dat wanneer je zwanger bent en met een bolle buik loopt dat mensen dan ongevraagd aan je buik mogen zitten, is je buik ineens publiekelijk bezit? Ik vind van niet en ik zou dat ook nooit zomaar bij een ander doen. Ik voel me er niet comfortabel bij en ik vind het ook echt een beetje ongepast. Maar goed: hoe zorg je ervoor dat mensen van je buik afblijven?

Een goede manier om mensen van je buik af te laten blijven is door je eigen handen op je buik te leggen. Hiermee geen je een signaal af dat de buik van jou is en dat je geen behoefte hebt aan andere handen op je buik.

Een andere optie is dat je er eerlijk voor uit komt dat je het niet zo prettig vindt. Je kunt zeggen dat je buik al vrij gespannen aan voelt en iedere extra aanraking daar niet aan bijdraagt. Of wees gewoon eerlijk dat je het niet fijn vindt als er mensen ‘zomaar’ aan je buik zitten. Dat begrijpen mensen heus wel.

De 20 mooiste kindernamen gebaseerd op de natuur

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Blijf van mijn zwangere buik af
Sluiten