Masturberen tijdens de bevalling verzacht de pijn

‘Masturberen tijdens de bevalling verzacht de pijn’

 

Voordat ik aan dit artikel begin -en jullie misschien een heel gek beeld van ons krijgen- wil ik benadrukken dat geen van de auteurs van ‘Buskruit met’ hier ervaring mee heeft. We liepen tegen dit onderwerp aan en vonden het de moeite waard om dit met jullie te delen:

Alweer een dik jaar geleden schreef blogster Angela Gallo uit Australië over haar bevalling. Ze vertelde in haar blog dat ze midden in de heftigste momenten van haar bevalling zat en zich op dat moment ‘fragiel, hulpeloos en overdonderd’ voelde. Op dat moment besloot ze te gaan masturberen. Hoe het in je opkomt en is één, maat dat je het ook nog uitvoert is echt bizar vinden wij. Denk dat dit het laatste zou zijn wat tijdens het bevallen in me op zou komen, maar goed: gelukkig is iedereen anders en we laten elkaar in waarde. Anyway.. Angela heeft het masturberen tijdens de bevalling als heel prettig ervaren en ze is er volledig van overtuigd dat het stimuleren van de clitoris tijdens de bevalling op haar een hele positieve uitwerking heeft gehad. Zoals ze zelf zegt ‘was dit een natuurlijke manier om de pijn te bestrijden en zo kon ze de bevallen beter uithouden’.

Volgens Angela schijnen orgasmes tijdens de bevalling vaker voor te komen, maar heerst er een taboe op het onderwerp. Eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe de verloskundige of gynaecoloog zal reageren wanneer je niet vraagt om een nat washandje op je voorhoofd of een denkentje, maar of hij of zij je clitoris even zou willen stimuleren. Misschien is het beter om het aan je partner te vragen, mocht je hier behoefte aan hebben.

Het is ons gewoon gelukt te bevallen zonder te masturberen. Een pufcursus of pijnstilling werkt doorgaans ook gewoon 😉

Reageer op artikel:
Masturberen tijdens de bevalling verzacht de pijn
Sluiten