Vertellen jullie dat jullie ‘bezig’ zijn voor een baby?

Hang je aan de grote klok dat je de pil in de prullenbak heb gegooid of houden jullie het nog even voor je?

Sommige mensen vinden het juist leuk om aan iedereen die het maar wil horen te vertellen dat ze ‘bezig’ zijn een kind te maken en de ander houd het juist weer voor zichzelf. Dat is heel persoonlijk natuurlijk en moet iedereen ook lekker zelf weten.

Toen wij – of eigenlijk ik – besloten hadden voor kinderen te willen gaan heb ik dat aan niemand verteld. Ja, manlief was natuurlijk nog net wel op de hoogte, maar verder vond ik het een beetje raar om dat met anderen te delen. Misschien omdat mensen dan een mening gaan geven dat je daar nog helemaal niet aan moet beginnen – ik was 25 – omdat ik nog veel te jong was, maar eigenlijk vond ik het gewoon heel privé en een beetje spannend. Ook vind ik het ergens gek om met zoveel woorden te zeggen wat je in de slaapkamer aan het doen bent, maar misschien ben ik daarin gewoon nog een beetje onvolwassen. Maar anyway, ik vond het fijner niks te zeggen, want we hadden natuurlijk ook geen idee hoe lang het zou gaan duren.

Gelukkig hadden we mazzel en had ik sneller dan verwacht een positieve test in mijn handen. Ik in verwachting, een bizar idee. Ik heb er echt een nacht niet van kunnen slapen, we waren echt helemaal in de wolken.

Stiekem was ik ook heel blij dat we niemand hadden verteld dat we hier al mee bezig waren, want niemand had iets door, het was voor eventjes ons geheimpje. Zo heb ik een hele avond ‘geborreld’ met een vriendin die niet heeft doorgehad dat ik appelsap dronk en zij gewoon wijn. Ik had van tevoren de appelsap in een (schoongemaakte) wijnfles gegoten en schonk mezelf braaf uit die fles en haar uit de andere, ze had niks in de gaten. Ze vond overigens wel dat ik langzaam dronk voor mijn doen, maar ja 6 glazen appelsap drink je ook niet zo lekker achter elkaar weg J Heb daarna voor straf wel de hele nacht moeten plassen van deze actie.

Bij de zwangerschappen erna vond ik het weer een ander verhaal. Als je al een kind hebt dan vindt iedereen het de normaalste zaak van de wereld om te pas en te onpas te vragen wanneer de volgende eraan komt, alsof we met niks anders bezig zijn dan kinderen te produceren, alhoewel… we hebben er inmiddels vier, dus het heeft ons wel wat jaartjes beziggehouden. Maar ook nu blijven mensen vragen wanneer nummer vijf komt. Die ligt zeker niet in de planning, maar was dat wel zo geweest dan hadden we dat alsnog voor onszelf gehouden. Er is niets vervelender dan dat mensen steeds aan je vragen of je al zwanger bent of je wijnglas non-stop in de gaten houden. Oké, die ene vriendin is een uitzondering, zij mag de rest van mijn leven proeven of mijn wijn niet stiekem appelsap is.

Reageer op artikel:
Vertellen jullie dat jullie ‘bezig’ zijn voor een baby?
Sluiten