7 gouden tips voor prille moeders die je veel tijd, ontspanning (en slaap) opleveren.

7 gouden tips voor prille moeders die je veel tijd, ontspanning (en slaap) opleveren.

Natuurlijk is niets belangrijker dan quality time met je kindje te hebben, maar helaas hebben we daar niet altijd tijd voor. Zeker wanneer jullie gezin uit meer dan een kindje bestaat. Soms heb je aan twee handen niet genoeg.  Vriendinnen moeten wel eens lachen om mijn ‘gekke’ gewoontes met mijn kinderen, maar na mijn uitleg zweren ook zij er bij! Hier een aantal tips waar je nog veel aan zult hebben.

 

  • drinkt je baby al uit een flesje? Leer hem dan zo snel mogelijk aan om zelf zijn flesje te kunnen vasthouden. Sommige babietjes grijpen zelf al naar de fles met hun handjes en anderen moet je een beetje sturen. Leg ze in de box of in de wipper met een opgerolde hydrofielluier onder de fles en huppekee. Perfect om ’s ochtends in z’n bedje zelf te laten drinken (en jij nog even je ogen een paar minuten dicht kan doen), wanneer je in de file staat (en jij onmogelijk hem achter het stuur een flesje kunt geven en hij het uitbrul van de honger) of gewoon wanneer jij staat te koken, je gebeld wordt, je peuter moet afvegen, de deurbel gaat en je even niet alles tegelijk kunt!
  • een goed gevulde luiertas is een life saver. Zorg dat deze voorzien is van genoeg food- en beverage. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje natuurlijk heb je genoeg melkpoeder, altijd een flesje (plat) water, knijpfruit, koekjes, rozijntjes, etc. Zijn flesje thuis met heet water vullen werkt ook vaak goed, dan is het water tegen de tijd dat je hem nodig hebt wel goed genoeg afgekoeld, maar wel nog lekker warm. Of een klein thermoskannetje meenemen.
  • Probeer vanaf het begin je geluiden in huis niet (teveel) aan te passen aan de baby. Went hij nu aan de deurbel, de stofzuiger of kindergeluiden: dan zal hij er straks ook niet zo snel wakker van worden!
  • Bij het lezen van deze tip zul je vast je wenkbrauwen even fronzen, maar een vriendin met drie hele jonge kinderen wees me erop dat bij het verschonen van een luier je net zo goed maar 2 van de 3 drukknoopjes aan de onderkant dicht hoeft te doen met hetzelfde effect, namelijk de linker en de rechter. Is het je eerste kindje en heb je zeeën van tijd, dan mag je wat mij betreft altijd het middelste knoopje dicht blijven doen, maar bij nummer 4 zoals bij mij vind ik het een toptip.
  • Heeft je baby een speentje als hij slaapt en moet je er ’s nachts om de haverklap uit? Koop meerder speentjes die hij – wanneer hij een aantal maandjes oud is – zelf kan pakken en in zijn mondje stoppen. Ook vallen speentjes vaak uit het spijlen bedje. Ik heb met een hydrofielluier ervoor gezorgd dat de speentjes niet door de spijlen kunnen vallen (let op dat je dat veilig doet, dat de baby nooit in gevaar kan komen). Wil je weten of het echt werkt? Stop bij het slapen gaan het (bijvoorbeeld) groene speentje in zijn mond en kijk in de ochtend of hij een ander speentje in zijn mond heeft! Ik durf de weddenschap met je aan te gaan!
  • Valt je baby in slaap met een slaapliedje van je babyfoon of een ander leuk apparaat? Wissel het af en toe af met een ander slaapliedje, net als de (reserve)knuffel, slaapzak en andere rituelen. Er is niks zo vervelend als je halve babykamer mee te moeten zeulen als je een keertje ergens anders wilt overnachten.
  • Het klinkt misschien niet zo gezellig, maar geef ‘m af en toe ook een afgekoelde maaltijd, je zult soms niet in de gelegenheid zijn zijn voeding op te warmen, heerlijk als hij ook koud/lauwe voeding accepteert!

28 Trucjes die kunnen bijdragen aan een goed kinderslaapje

Over luiers: feitjes en handige (geldbesparende) weetjes

Reageer op artikel:
7 gouden tips voor prille moeders die je veel tijd, ontspanning (en slaap) opleveren.
Sluiten