Redactie
Redactie Baby 15 okt 2020

12 manieren om geld te besparen op babyspullen

12 manieren om geld te besparen op babyspullen

 

Als er een kleine in aantocht is, of al onderdeel van je bestaan is, zijn we geneigd veeeeeel te veel geld uit te geven aan allerlei baby- en kinderspullen. Zo zonde eigenlijk, want achteraf blijkt dat je de helft nauwelijks gebruikt of blijkt dat je eigenlijk veel meer dan nodig hebt uitgegeven. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet geld besparen!? Daarom hebben we een lijstje gemaakt met 12 simpele manieren die ervoor kunnen zorgen dat je je goeie geld in je portemonnee houdt in plaats van over de counter smijt…

 

 1. Koop alleen het minimale. Als je zwanger bent, ben je geneigd alle mogelijke babyspullen en producten te kopen die beschikbaar zijn. ‘Het is vast niet voor niets gemaakt’, zul je denken. Weet jij veel, het is per slot van rekening je eerste kindje en je wilt graag dat het hem of haar aan niets zal ontbreken. Maar geloof ons: meer dan luiers een paar kleertjes en voeding heeft een kindje eigenlijk niet echt nodig. Dus, begin met een minimale basis, de rest komt vanzelf, wanneer je erachter komt wat voor jou onmisbaar is.
 2. Leen spullen. Van familie, vrienden, kennissen, collegae, mensen uit de buurt. Is hun kindje al uit de luiers, een paar maten of een heel stadium verder dan ligt het bij hun toch maar op de ‘plank’. Ze zullen blij zijn er iemand anders blij mee te kunnen maken.
 3. Koop dingen tweedehands. Als ze gebruikt maar nog in helemaal in tact zijn doen ze echt niet onder voor nieuwe spullen. Even wassen of een sopje erover et voilà. Je baby zal het verschil sowieso niet merken!
 4. Koop je luiers goedkoop in. Je hebt een website www.watkostenluiers.nl, waar ze je op de hoogte houden van de beste luier-aanbiedingen van die week.
 5. Op deze website houden ze je ook op de hoogte van de beste billendoekjes-aanbiedingen van die week, maar waarom geld uitgeven aan billendoekjes als je de billetjes ook met een nat washandje kunt schoonmaken? Is nog beter voor hun gezondheid ook (check het artikel babydoekjes verhogen het risico op levensbedreigende allergieën).
 6. Of je gebruikt gewoon weer de ouderwetse hydrofiel luier in plaats van de wegwerpluier. Helemaal retro, helemaal hip, helemaal milieuvriendelijk.
 7. Behoeft ‘borstvoeding’ ten opzichte van kunstvoeding in dit artikel nog uitleg? Nee, dat dachten we al.
 8. Maak gebruik van monstertjes die vaak aangeboden worden bij acties, beurzen of in drogisterijen, bij de supermarkt of bij de apotheek. Of wees brutaal en vraag ze op bij de betreffende leveranciers.
 9. Mensen willen nou eenmaal graag kraamcadeaus geven, dus waarom zou je daar niet dankbaar gebruik van maken en kijken of ze hun krachten (in dit geval geld) kunnen bundelen? Misschien kun je aangeven (op het geboortekaartje bijvoorbeeld) dat je een grote wens hebt: bijvoorbeeld een bijdrage voor een speciale kinderwagen, een bijzondere wipstoel, wat dan ook. En kunnen ze deze wens uit laten komen door een geldelijke bijdrage te geven in plaats van het zoveelste knuffeltje, rompertje of boekje (… die zijn óók leuk natuurlijk, laat dat gezegd zijn. Maar één groot, nuttig cadeau is wellicht de uitkomst voor jou).
 10. Check bij je verzekering wat je eventueel vergoed zou kunnen krijgen zodat je niet tot een onnodige eigen aanschaf over hoeft te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een kolfapparaat. Deze zijn ook te krijgen bij de thuiszorgwinkel en worden wellicht door jouw verzekering vergoed.
 11. Shop online in plaats van ‘live’ in de winkel. Online kun je eenvoudiger aanbiedingen betreffende het product vergelijken en zo de beste deal eruit slepen.
 12. En wil je dan toch gericht in een winkel shoppen, zet dan je beste onderhandelingsbeentje voor. Soms zit er echt nog wel wat speling in de prijs, zeker bij de duurdere producten en ook als je meerdere dingen tegelijk koopt (denk bijvoorbeeld aan een complete baby-uitzet, de inrichting voor een babykamer, een kinderwagen in combinatie met een Maxi Cosi, et cetera).

 

Ook een handig artikel: Baby Hacks.

Én onze eigen baby-uitzet-lijst. De must haves die niet mogen ontbreken wanneer er een kleintje jullie gezin komt uitbreiden en verblijden.

Reageer op artikel:
12 manieren om geld te besparen op babyspullen
Sluiten