Zondagskinderen

Zondagskinderen zijn bijzonder! Waarom?

 

  • Als je het letterlijk neemt: een zondagskind is op een zondag geboren, en dat komt in de praktijk niet zo vaak voor. Niet omdat baby’s op zondag minder aanstalten maken om ter wereld te komen, maar omdat ziekenhuizen geen bevallingen inleiden in het weekend en de bezettingsgraad met name op zondag minder is dan op alle andere dagen van de week. Dus als het even kan laten ze kindjes liever niet op zondag geboren worden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, en die maken een zondagskindje daarom ook meteen bijzonder.
  • De spirituele kijk op zondagskinderen zegt dat een zondagskind de volgende karaktereigenschappen heeft: creatief, aardig, lief, trots, een tikkeltje egocentrisch. Hij of zij kan goed voor zichzelf opkomen en kan nogal dominant aanwezig zijn (wat betreft luidruchtigheid en praatjes). Zondagskinderen zijn gul en betrouwbaar. Daar tegenover staat dat ze wat achterdochtig zijn en niet altijd even goed van vertrouwen. Ze nemen commentaar al snel persoonlijk en mogen alles graag (over)analyseren. Dat komt omdat het echte denkers zijn. Maar soms denken ze zoveel na dat ze de realiteit hierbij een beetje uit het oog verliezen. Ze zijn van nature hulpvaardig, maar ook ongeduldig en moodswings zijn hun niet vreemd.
  • In figuurlijke zin is een zondagskind iemand die altijd geluk heeft. Zijn er prijzen te winnen? Het zondagskind valt in de prijzen. Een zondagskind heeft het toeval altijd aan zijn zijde.
  • In de psychologie is een zondagskind iemand die altijd het positieve van alles inziet. Hoewel zondagskinderen niet met iedereen zomaar échte vriendschappen willen sluiten, zijn het sociale mensen en worden ze door iedereen leuk gevonden. Een zondagskind heeft een hoge gunningsfactor.
  • Vroeger werd er geloofd dat een zondagskind een zesde zintuig had: dat zondagskinderen de toekomst konden voorspellen en geesten konden zien.
  • Bekende zondagskinderen zijn: Frank Boeijen, Emma Watson, Paul Rudd, Shirley Temple, Barbra Streisand
Reageer op artikel:
Zondagskinderen
Sluiten