Vrouw betrapt schoonmoeder op saboteren anticonceptie

Er zijn ouders die in de stress schieten van het feit dat ze op een leeftijd zijn gekomen dat ze zomaar ineens opa of oma kunnen worden. Die qua leeftijd best aanmerking komen, maar er mentaal nog lang niet aan toe zijn omdat ze zichzelf nog puppies voelen. Maar er zijn er ook die niet kunnen wachten grootouders te worden. Die het liefst hun (schoon)zoon -en dochter z.s.m. een gezin zien stichten en iedere dag een dag te laat vinden. 

Dat laatste was het geval bij een vrouw die haar verhaal doet op Reddit. Haar schoonmoeder ging alleen een stapje verder: zij besloot namelijk het heft in eigen handen te nemen.

De meest vreselijke keuze ooit: je vrouw, je moeder of je kind redden?

Wat eraan vooraf ging

De vrouw vertelt: mijn man en ik naderen de 30, maar hebben er bewust voor gekozen geen kinderen te willen. Sommige mensen vinden dat egoïstisch, maar de moeder van mijn echtgenoot reageerde het allerheftigst en werd nagenoeg hysterisch en begon over het probleem dat de bloedlijn en achternaam zo zullen sterven.’ 

Het paar bleef ondanks dat trouw aan hun beslissing en hoopte dat de (schoon)moeder hun keuze zou respecteren, maar dat was ijdele hoop.

 

Het heft in eigen handen

IJdele hoop is nog een understatement, want moeders nam het heft in eigen handen.

Op een dag bood ze aan om een avond voor het stel te komen koken. De echtgenoot van de vrouw werd door zijn moeder naar de supermarkt gestuurd voor boodschappen terwijl de vrouw zelf nog op haar werk was. Eenmaal thuis zag de vrouw dat haar man nog niet thuis was en schoonmoeder kon ze zo snel niet vinden. Totdat ze naar haar slaapkamer liep om even van kleding te wisselen. Toen ze de deur van de slaapkamer opende, zag ze hoe haar schoonmoeder bezig was heel voorzichtig gaatjes in de condooms te prikken. Toen schoonmoeder haar schoondochter zag binnenkomen, keek ze als een verschrikt hert dat in de koplampen van een auto kijkt. Ze mompelde iets over het gezin redden en liep toen snel het huis uit zonder verder een woord te zeggen.

Toen haar man thuiskwam van de boodschappen en hoorde wat er was gebeurd, wat hij – begrijpelijk – in shock.

 

Van kwaad tot erger

De schok werd nog groter toen het stel zich herinnerde hoe moeders een paar weken eerder ook al voor ze had gekookt en ze vroegen zich af of ze toen ook misschien met de condooms geknoeid heeft.

Het antwoord op deze vraag komt in een update op de eerdere post van de vrouw:

“Well I went to the doctors last Friday and found out that I am indeed pregnant. I’m so distraught that I haven’t been able to sleep in the last 4 days. I’m sorry I didn’t update sooner, but I’ve been in a really dark place.

At this point we haven’t even spoke or contacted MIL. She’s been blowing up our phones for the last 3 days, but we haven’t responded. I’m just so lost as to what to do. I mean I never wanted to have kids sure, but at the same time having an abortion feels so wrong to me even though it’s the most ideal thing to do right now. I can’t believe I’m in this situation right now. I don’t know what I’m going to do.”

… Het zal je gebeuren…

 

Stel probeert al jaren een kindje te krijgen, arts ontdekt waar het fout gaat


   
   
   
   
   
Reageer op artikel:
Vrouw betrapt schoonmoeder op saboteren anticonceptie
Sluiten