TIPS betreffende de kinderbijslag

Kinderbijslag

Vandaag ontvang je als ouder kinderbijslag. Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werk je in Nederland en heb je kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk kinderbijslag. Deze ontvang je van de SVB.

Heb je veel kinderen, dan zul je dat vandaag aan je bankrekening merken. Is kind 6 jaar of ouder, dan zal de kinderbijslag een beetje omhoog gaan, dat gebeurt opnieuw wanneer je kind 12 jaar is.

Geldbesparende tips

Wat doe je er mee als ouder?

Maar wat doen jullie met de kinderbijslag? Gaat het op de grote hoop of worden er echt nuttige dingen van aangeschaft? Leggen jullie wat apart voor iedere maand of gaan jullie met het gezin iets leuks doen? Blijkbaar gebruiken te weinig mensen de kinderbijslag ook daadwerkelijk voor hun kinderen, terwijl ouders het stiekem wel graag aan hun kinderen zouden willen besteden. Hier een paar tips hoe je het zou kunnen aanpakken:

 

  • Voorkom dat de kinderbijslag op de grote hoop komt door het op een aparte rekening te laten storten. Op deze manier is de drempel wat hoger om van deze rekening geld op te nemen voor een ander doel dan de kinderen.
  • Laat de kinderbijslag storten op een speciale spaarrekening die op naam van je kinderen staat. Misschien hebben je kinderen al een spaarrekening, anders zou je er een voor ze kunnen openen. Op deze manier voelt het – net als hierboven – voor de ouders waarschijnlijk lastiger om geld van deze rekening op te nemen. Ook leren de kinderen op deze manier om met geld om te gaan. Maak duidelijke afspraken wat ze er wel en niet van moeten of mogen doen (dit geldt natuurlijk pas vanaf een leeftijd dat ze het begrijpen). Ook zou je het kunnen opsparen voor als ze later gaan studeren, hun rijbewijs moeten gaan halen of op zichzelf gaan wonen.
  • Reserveer dit bedrag voor de wat duurdere maanden, de maanden dat de contributies worden afgeschreven, verjaardagen of de dure decembermaand.

 

Hebben jullie nog tips voor ons? We horen ze graag!

Reageer op artikel:
TIPS betreffende de kinderbijslag
Sluiten