Superhandige, geldbesparende, ‘t leven makkelijker makende tips betreffende baby’s

Soms moet je als jonge ouder gewoon ergens op geattendeerd worden: superhandige, geldbesparende, ‘t leven makkelijker makende tips betreffende baby’s. Alsjeblieft!

 

Sokjes mysterie opgelost

Aangezien het mysterie van het sokjes-monster (de wasmachine) toch niet te achterhalen is, kunnen we hem maar beter gewoon geen kans meer geven. Stop alle sok-paartjes in een waszak, of in een oude panty die je vervolgens dichtknoopt, et voilà: je krijgt niet slechts 1 maar gewoon alle twee de sokjes weer terug van de wasmachine.

 

Luier-tekort

Blijk je ineens ongelukkig genoeg door je luiers heen te zijn (kan de beste overkomen, het door hormonen verweekte brein werkt af en toe niet helemaal lekker mee), maar heb je nog wel maandverband in huis? Top! Gebruik zo’n fijne grote (goed ventilerende, zonder plastic) voor de nacht als luier. Bedek met het maandverband je baby’s kontje en punaan. Leg je kindje op een theedoek of hydrofiel luier. De helft van de doek bedekt de achterkant (rug en kontje), de rest van de doek trek je door de beentjes naar voren en leg je over de buik. Aan beide kanten van de heupjes leg je een knoop in de twee uiteindes van de doek en zie daar: een alternatief voor de luier!

Van borstpad naar luier

Zie je dat je nog maar 1 luier hebt, maar je beschikt nog wel over voldoende borst pads/zoogcompressen, dan is er niets aan de hand! Plaats een zoogcompres over de ‘plasser’ in die laatste luier. Als je ieder half uur het zoogcompres verschoont door een nieuwe kan die ene luier makkelijk een aardig tijdje mee.

 

Multifunctioneel campingbedje

In de lente en zomer is het heerlijk om met je kindje de tuin in te kunnen. Jij gaat met je groene vingers aan de slag of misschien wil je gewoon de zon in, of een tukkie draaien in de buitenlucht… Maarrr, waar laat je je baby zonder dat hij opgegeten of aangevlogen wordt door insecten? Gewoon in een campingbedje. Die hebben nagenoeg altijd gazen zijkanten, waar geen insect doorheen komt (en je kindje kan jou zo nog steeds zien). Over de 4 hoekpunten van de bovenkant haak je een matrashoesje. Jij kunt je ding doen, je kind blij en gezond in de buitenlucht: iedereen blij! (Behalve de insecten…).

 

Slabbetje

Heb jij dat ook? Heb je je kind in zijn kinderstoel gesetteld… hapje staat klaar… sh*t: slabbetje vergeten… Vanaf nu niet meer! Plak een zelfklevend (handdoek)haakje aan de achterkant van de kinderstoel. Dat is vanaf nu de bewaarplek voor alle slabbetjes; hoef je nooit meer van de kinderstoel weg te lopen. Veilig en makkelijk.

 

 

Het mirakel van het rompertje ontrafeld

Heeft je kindje volledig voorbij de gootjes en alle open kanten van de luier gepoept en daarmee ook de romper bevuild? Dan is het rompertje over het hoofd uittrekken het laatste wat je wilt. Dan zit de poep namelijk straks tot in z’n haren, letterlijk. Trek het rompertje dan vanaf de schouders over de buik naar beneden. Weet je meteen ook waarom die twee schouderoverslagjes altijd in een rompertje verwerkt zijn! Die uitvinding is niet voor niets geweest.

 

Rode billen

Heeft je kind rode billen en wordt je ook gek van die zinkzalf die niet meer van je handen af en onder je nagels vandaan is te wassen (zodat je vervolgens met van die witte randen onder je nagels blijft rondlopen)? Gebruik dan niet meer je vingers om die poezelige billetjes in te smeren, maar gebruik een oude make-up kwast.

 

Sjouwen makkelijk gemaakt

Ken je die schuimrubberen ‘slangen’ die kinderen gebruiken bij zwemles (om te blijven drijven)? Die zijn dus multifunctioneel. Als je daar een stuk van zeg ca. 25cm afsnijdt en dit dan ook over de lengte insnijdt, kun je hem zo om de draaghendel van je Maxi Cosi schuiven en dat maakt die zware Maxi Cosi rondsjouwen een stuk aangenamer.

Nagels knippen

Vind je het knippen van de nagels van je baby maar een naar klusje? Zeker als hij met zijn handje en vingers gaat bewegen omdat hij zich ook niet senang voelt als jij met dat schaartje in actie komt? Knip dan de nageltjes wanneer je kindje zo’n 20 minuutjes in slaap is gevallen. Dan is ie volledig ontspannen en kun jij in alle rust en precisie zijn nageltjes kortwieken. En maak het jezelf en gebruik een speciale baby nagelset.

Het gevaar van het badeendje

We hebben laatst al een stukje geschreven over het badeendje dat helemaal niet zo onschuldig is als dat het eruit ziet. Dit wolfje in schaapskleren is stiekem hartstikke gevaarlijk omdat hij door het gaatje in zijn onderkant water opslurpt. Dat water kan er vervolgens niet meer uit en wordt zodoende een bron van gevaarlijke bacteriën. Toch zonde om het aloude badeendje definitief uit de badkamer te verbannen. En ook niet helemaal nodig blijkt. Want wat kun je doen? Lijm het gaatje nog voor het eerste gebruik dicht met secondelijm. Zo komt er geen water meer binnen en kan jouw schatje nog steeds van dit badspeeltje genieten.

 

Tandjes-pijn

Krijgt je baby tandjes en wil je de pijn op een leuke (en lekkere) manier stillen? Maak dan een appelprakje (fijngemalen) of neem wat appelmoes (zonder suiker graag). Smeer deze uit over een nat (schoon!) katoenen slabbetje en stop deze in de vriezer. Heeft je kindje last van doorkomende tandjes, laat hem dan lekker aan dit bevroren slabbetje sabbelen. Dat houdt hem wel zoet.

 

Geen plasdouche

Moet je je kindje verschonen maar ben je bang dat hij of zij gaat plassen terwijl je nét de luier open hebt gemaakt? Veeg dan voordat je de vieze luier opent met een nat doekje een paar keer onder de navel. 9 van de 10 keer doen kindjes dan nog snel een plas en kun jij vervolgens de luier zonder angst voor een plasdouche verschonen.

 

Winderig

Is je baby’tje een beetje gassy (winderig), maak dan fietsbewegingen met zijn beentjes. Of duw zijn beide knietjes tegelijkertijd richting navel. Dan knettert de lucht er vanzelf uit.

 

Plastic wasmand

Kan je kindje al zitten maar wil je niet dat hij het hele bad rond cruist op zoek naar badspeeltjes? Zet ‘m dan met speeltjes en al in een plastic wasmand (eentje met gaten erin) in bad. Je kindje blijft zo op één plek zitten en de speeltjes kunnen zo niet buiten zijn bereik drijven. Maaaarrrr…. altijd bij je kindje in de buurt blijven hè! Verlies ze geen seconde uit het oog, want zeker in bad kan 1 seconde zonder toezicht al rampzalige gevolgen hebben.

Reageer op artikel:
Superhandige, geldbesparende, ‘t leven makkelijker makende tips betreffende baby’s
Sluiten