Thuisscholen

Thuisscholen

Als ik jaren geleden zou hebben geweten dat we weken – en misschien wel maanden – in quarantaine zouden moeten, dan denk ik dat het bij één kind zou zijn gebleven. Natuurlijk leven we heel erg mee met iedereen die getroffen is door het Coronavirus en alle hulptroepen die zich voor meer dan honderd procent inzetten. Ook krijg ik iedere seconde meer respect voor de juffen en meesters (in ieder geval die van míjn kinderen). Pfffff…

Zo leer je je kind spelenderwijs lezen

Onder de douche trekken

Het is iedere ochtend een enorme klus  om de kinderen ervan te overtuigen dat het een ‘gewone’ schooldag is. Zij vinden het de raarste zaak van de wereld dat ze in de ochtend moeten douchen en normale kleren aan moeten trekken. Het liefst zitten ze de hele dag in hun kerst-onecie op de bank de dag uit te zitten. Nadat ze allemaal na honderd smeekbedes, het iets minder lief vragen, het eisen en ze vervolgens zo goed als bedreigen in hun normale kleren aan het ontbijt zitten lijkt de dag er wat normaler uit te zien, totdat we het over hun schoolwerk gaan hebben. De een geeft aan er echt geen zin in te hebben en de ander beweert het ááállaaaaaaang af te hebben om vijf over negen ‘s ochtends. Pffff oké, laten we het gezellig houden.

Seksspeeltjes niet aan te slepen

Chromebook

Voor de kinderen is het natuurlijk een feest. Alle iPad- en andere schermregels zijn overboord gegooid, want het is voor mij maar gissen of ze gewoon zitten te facetimen of dat ze echt huiswerk aan het doen zijn. Toen mijn jongste dochter net met haar chromebook op de trampoline aan het springen was, had ik toch sterk het idee dat ze niet echt aan het ‘home-schoolen’ was.

Ook vraag ik me sterk af of ze normaal gesproken tijdens schooltijd de hele dag honger lijden, want het eten is hier thuis de laatste week niet aan te slepen, dat ik bijna wel moet hamsteren. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf ook de godganse dag aan het eten ben. De afslankklinieken en sportscholen zullen het druk krijgen als alles weer open mag.

 

Respect

Nogmaals: wat heb ik een respect voor alle meesters en juffen. Na drie keer slakken te hebben geteld kan ik geen slak meer zien. Toch echt knap dat zij dat geduld hebben. Dag in, dag uit.

Nou, ik ga weer verder met ruziënde kinderen uit elkaar trekken en wat slakken tellen op een schermpje.

Zo maak je van slapen een feestje

 

Reageer op artikel:
Thuisscholen
Sluiten