Redactie
Redactie Nieuws 9 feb 2020

Storm Ciara zorgt voor weeënstorm

Storm Ciara zorgt voor weeënstorm

Het gesprek van de dag: de storm Ciara. We worden nadrukkelijk gevraagd niet de deur uit te gaan en vooral lekker warm en droog binnen te blijven. Niet zo gek als je de beelden voorbij ziet komen van alle bomen die zijn omgewaaid op auto’s, op de straat op huizen. Bizar wat de natuur voor krachten heeft en teweeg kan brengen.

Enorme korting op luiers, klik hier!

Niet de deur uit, maar wat bij een weeënstorm?

Er wordt geadviseerd niet naar buiten te gaan als dat niet nodig is, maar wat nou als je vliezen zijn gebroken, je weeën zijn begonnen en je naar het ziekenhuis moet of wil? Of als je de verloskundige belt of ze langs wil komen? Niet echt een ideale situatie, zeker omdat bevalling als genoeg stress op zich oplevert..

Het volgende is bekend over de relatie tussen meer bevalling en het weer:

Maar uit onderzoek is dus óók gebleken dat er op dagen met een sterk veranderende luchtdruk meer spontane bevallingen op gang komen. Dus niet alleen de hoogte van temperatuur doet iets met bevallingen. Ook, en met name een lage luchtdruk of een depressie (in het weer dan… niet een depressie betreffende de mentale gesteldheid) kan teweegbrengen dat vliezen spontaan breken of een bevalling plotseling tot stand wordt gebracht.

Benen bij elkaar

Mocht het niet echt nodig zijn, blijf dan lekker binnen en ben je ieder moment uitgerekend, houd dan je benen gekruist en wacht tot morgen (geintje)! Mocht je de weg op moeten, dan zul je in ieder geval weinig last hebben van files. Heb je nog geen naam: dan is Storm, Windy of Ciara misschien een ideetje?

Alhoewel wij liever van Sunny zijn 😉

 

Lees ook:

 

Spontane bevallingen bij veranderde luchtdruk

Mooie herfstnamen

 

Reageer op artikel:
Storm Ciara zorgt voor weeënstorm
Sluiten