Opstaan voor een zwangere?

Opstaan voor een zwangere?

Op dit moment ben ik 39 weken zwanger van ons tweede kindje. Misschien ben ik nogal hormonaal en vinden jullie mij een enorme aansteller, maar ik moet dit even van me af schrijven. Het lijkt wel of de wereld steeds asocialer begint te worden.

Tram

Gister ging ik met mijn zoontje van bijna twee jaar op pad. We besloten de tram te nemen, omdat het ontzettend hard regende. Max is de laatste tijd nogal onrustig en aanhankelijk, misschien omdat er een baby aan komt, maar hij wilde dus dat ik hem tilde. Toen de tram aan kwam (en nogal vol zat) probeerde ik in de tram te stappen met Max, met een kinderwagen en een enorme dikke buik. Mensen zagen me stuntelen, maar niemand reikte een helpende hand uit. Ik vond dit zo bizar, ik weet heus wel dat ik een gezonde, jonge vrouw ben, maar dat in een volle tram, helemaal niemand aan biedt om even op te staan.

Oudere mensen

Zelf sta ik altijd direct op voor oudere mensen, mensen die slecht ter been zijn en zeker ook voor zwangere vrouwen of vrouwen met kleine kinderen. Het zal wel aan mij liggen, misschien hoort dit in de tijd van de mobieltjes en worden mensen steeds asocialer…Nu ik dit allemaal opschrijf besef ik me dat ik misschien wel erg hormonaal ben en alles een beetje overdrijf haha, maar het moest me gewoon even van het hart.

Vraag aan jullie?

Wij van Buskruit met vonden deze mail zowel aandoenlijk, maar ook interessant voor een discussie. Is het zo dat de wereld steeds asocialer aan het worden is? Is het tegenwoordig ieder voor zich en schijt aan elkaar? Staan jullie nog op voor een omaatje, of hoeft dat anno 2019 niet meer? We zijn benieuwd hoe jullie daar over denken!

Na jaren proberen en even zoveel miskramen eindelijk zwanger!

Reageer op artikel:
Opstaan voor een zwangere?
Sluiten