Nina
Nina Gastblogger 21 jan 2019

Mijn eitjes in de vriezer (UPDATE!)

Als ze vroeger aan mij vroegen wat ik later wilde worden riep ik standaard ‘MOEDER’. Niet wetende natuurlijk, dat je naast moeder ook nog andere beroepen kunt uitoefenen. Gelukkig maar, want tot nu toe ben ik nog niet aangenomen voor het beroep moeder. Moeder worden is een van mijn grootste wensen. Ik heb altijd veel opgepast en de kinderen van mijn zussen zijn hier kind aan huis.
Waarschijnlijk vragen jullie je af of ik onvruchtbaar ben of wat anders de reden is van mijn kinderloosheid. Nou, lichamelijk zit alles wel snor, alleen heb ik wat moeite met een vader te vinden. Ik heb altijd vriendjes gehad, de een wat langer dan de ander en ik krijg nog steeds veel mannelijke aandacht, maar op de een of andere manier zit de ware er maar niet tussen. Inmiddels ben ik 36 en wil ik niet meer wachten, maar om ‘zomaar’ moeder te worden van een donor of iets zie ik ook weer niet zitten. Ik heb nog steeds het romantische plaatje voor me van een moeder én een vader die samen achter de kinderwagen lopen en dolgelukkig zijn. Omdat ik me maar al te goed besef dat de tijd begint te tikken en dat mijn eitjes er niet beter op worden, ben ik me aan het verdiepen in het invriezen van mijn eitjes. Gewoon om op safe te spelen.
Natuurlijk weet ik niet of het via die weg dan wel ooit zal lukken, maar dan heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. Op dit moment is het nog een lastig onderwerp om over te praten, mensen vinden het maar raar, maar zij hebben makkelijk praten met hun hele bakfiets vol kinderen. Op ieder feestje wordt naar mijn kinderen gevraagd en als zeg dat ik die niet heb, dan wordt er snel overheen gepraat. Mensen begrijpen soms niet dat ik dolgraag kinderen wil, maar zullen ze zich dan niet beseffen dat het ‘it takes two to1§ tango’? Ik heb mezelf nog 4 maanden gegeven om de ware te vinden en die subtiel duidelijk te maken dat er enige haast bij mijn kinderwens zit. Dat zal misschien afschrikken, maar jammer dan… Hopelijk kan ik binnenkort jullie verblijden met een leuke zwangerschapsblog, maar dan eerst die prins op het witte paard nog.

 

UPDATE 21 januari 2019: Hoe leuk!!! We krijgen zojuist – 2 jaar na het schrijven dan deze blog – een berichtje van Simone dat haar allergrootste wens is uitgekomen: ze is afgelopen week moeder geworden van een zoontje! Én haar prins op het witte paard – die niet zo lang na het schrijven van deze blog voorbij kwam – is de vader van dit mooie ventje. Gefeliciteerd Simone en Sander! We wensen jullie samen alle geluk van de wereld toe. 

Reageer op artikel:
Mijn eitjes in de vriezer (UPDATE!)
Sluiten