Mijn keizersnede was geen eitje!

Mijn keizersnede was geen eitje!

 

Mijn eerste kindje. Ik had alles tips van mijn vriendinnen gekregen en ook gelezen in jullie boek ‘Buskruit met Muisjes’. Het hoofdstuk ‘Keizersnede’ had ik eigenlijk overgeslagen, omdat ik er vanuit ging dat ik op een – zo noemen ze dat – een normale manier zou gaan bevallen. Precies op de dag dat ik was uitgerekend braken mijn vliezen, nou dat ging echt beter dan gepland dacht ik nog. We belden de verloskundige en die was toch in de buurt en wilde wel even langskomen. Ik had al direct vier centimeter en verder nog weinig last. Omdat mijn vliezen al waren gebroken, besloot ze wel al naar het ziekenhuis te gaan. Mijn tasje stond klaar en we waren er zelf eigenlijk ook wel klaar voor. Tijdens het autorijden merkte ik dat ik al dat de pijn toe begon te nemen. We wonen in een stad, dus het schoot al niet echt lekker op. Ieder stoplicht irriteerde me en elke hobbel deed pijn.

Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis werd ging het vrij vlot met de ontsluiting. Totdat ik bijna tien centimeter had. Ik weet niet waarom maar de persweeën bleven uit. Wat we ook deden, ik voelde geen persdrang. Ik bleef maar persen en duwen, maar het lukte niet. Na een tijdje besloten ze toch voor een keizersnee te gaan, vooral voor de gezondheid van de baby. Binnen no time lag ik op de operatiekamer en maakte ze me klaar voor de keizersnee. Het ging allemaal zo snel dat ik me niet eens besefte wat er allemaal gebeurde. En ja hoor, daar was ons wondertje. Helemaal gaaf en gezond. Ik had niet eens door dat ze mijn nog aan het dichtmaken waren, ik was gewoon zo gelukkig.

De weken na de bevalling heb ik veel last gehad van mijn wond, last met slapen, met lopen, eigenlijk continu. Nu is dat weg, maar prettig was het niet.

Als mensen horen dat ik een keizersnee had dan merk je al snel dat ze daar iets van vinden, of je een soort luilak bent ofzo die geen pijn heeft gehad. Ik zal al die mensen eens adviseren eerst weeën te hebben tot 10 centimeter en daarna nog een heerlijke keizersnee. Kijken hoe ze dan praten!

Reageer op artikel:
Mijn keizersnede was geen eitje!
Sluiten