Marieke
Marieke Gastblogger 23 feb 2018

Ik help andere vrouwen een zoon of dochter te krijgen

Ik help andere vrouwen een zoon of dochter te krijgen

 

Zenuwachtig ben ik. Daarom besluit ik de keuken eens flink onder handen te nemen, dan gaat de tijd vast sneller. Mijn telefoon trilt om de minuut en elke keer spring ik op om te kijken. Nog geen bericht. Ik weet dat het gewerkt heeft! Ze heeft zo hard haar best gedaan en mijn advies tot in de puntjes opgevolgd. Streng met af en toe een fijne uitspatting om het vol te houden. Dat is de sleutel tot succes.  Maar iets weten met je verstand, betekent niet dat mijn hart het altijd durft te geloven. Het is toch een soort zelfbescherming, ook omdat ik dondersgoed weet dat een dosis geluk ook meespeelt. Weer een berichtje: it’s a girl!!!! Ik gil en spring mijn man om zijn nek. Hij lacht en feliciteert mij met andermans dochter. Haha!

Waarom dit zo’n belangrijk moment is voor mij? Omdat dit meer is dan mijn werk. Het is mijn passie, mijn droom, mijn levenswerk. Naast mijn eigen kinderen, is Gender Balance toch ook echt wel mijn ‘kindje’. En met dat kindje, help ik andere vrouwen om zwanger te raken van een zoon of dochter. Het is maar net waar zij van dromen. En waar het begint met voorzichtig contact, draait het vrijwel altijd uit op een vriendschap. Een vriendschap waarbij we lief en leed delen. Waarin we elkaar begrijpen, we delen immers dezelfde wens. En waarin we lachen en huilen. Nu lach ik en kan mijn dag niet meer stuk! Ik sommeer haar onmiddellijk roze te gaan shoppen en mij foto’s te sturen. Dat staat dan wel niet in het contract, maar bij deze is dat een harde eis. Ga shoppen en leef je uit! Geniet! Haar droom komt uit.

Even later sta ik glunderend op het schoolplein. Mijn zoons rennen mij voorbij en begroeten onze pup. Ook al een jongetje. Drie mooie kerels in mijn leven. Ik ben vandaag extra trots op mijn mooie gezin, mijn super leuke baan en man die altijd achter mij staat. Hopelijk sta ik hier volgend jaar zelf ook met een gezonde dochter.  Dat dit niet altijd vanzelfsprekend is komt een volgende keer aan bod.

Leonie van Noort is moeder van een dochter* en twee zoons. Ze runt Gender Balance (www.genderbalance.nl) met als doel om vrouwen te begeleiden naar een zoon of dochter. Waar gezondheid het belangrijkst is, komen dromen ook gewoon uit.

 

Lees ook: Mijn liefste wens was een dochter, ik heb 2 zoons

Reageer op artikel:
Ik help andere vrouwen een zoon of dochter te krijgen
Sluiten