Redactie
Redactie Gastblogger 6 mei 2019

Het open en eerlijke verhaal over borstvoeding van Sharon

Borstvoeding. Wel of niet. Lang of kort. Voeden op verzoek of op vaste tijden… het blijft een gevoelig onderwerp. Reden voor Sharon Kruger om er een post aan te wijden. Sharon: “Mag ik een taboe doorbreken? Delen is lief.”

 

Borstvoeding

Ga je borstvoeding geven? Vroeg de gynaecoloog. JA! zelf heb ik allerlei allergieën en ik wil mijn kindje daarvoor behoeden. Dat is de enige beweegreden waarom ik borstvoeding geef. Geen andere. De voordelen? Het is erg makkelijk en goedkoop. De nadelen? Where to begin?

Mijn eerste heb ik tot drie en een halve maand gevoed, toen cold turkey gestopt. Ik was klaar, had mijn plicht voltooid. Hij nam de fles en het was goed.

 

De status

Mijn dochter, inmiddels 6 maand, daarentegen een echte fles weigeraar. Geen speen komt in haar mondje. Hoewel we daar vanaf de eerste weken mee oefenden weigert ze nog altijd.
Maar man o man wat ben ik klaar met die borstvoeding. Mag ik nu alsjeblieft stoppen? Alsjeblieft!!?
Ik wil mijn lichaam terug, ik wil mijn vrijheid terug. Het zuigt je leeg, letterlijk en figuurlijk!
Wie zei dat borstvoeding speciaal en magisch is die lach ik uit. Er is niks magisch aan.. de hele tijd te pas en te onpas je borsten weer te voorschijn toveren ?. Ik ben inmiddels een prof in bedekt voeden hoor, maar had ik dat willen leren? NEE!

 

Het is goed geweest

Het is goed geweest, de band is er. Die je trouwens in mijn ogen ook met een fles creëert.
En de nachten… altijd sta je er alleen voor. Ik ben een wandelende speen geworden, een wandelende koelkast een snoepkast.
Niemand kan je even ontzien door het flesje te geven, niemand kan de nacht even overnemen door een speentje te geven inclusief de aai over de bol.

 

Ik hou van mijn dochter

Ik hou van mijn dochter hoor! En de momentjes dat ik wel even geniet sluit ik in mn hart

Ik hoop oprecht dat ze gauw de fles, de beker of iets gaat accepteren. Zo kan ik in elk geval met een geruster hart naar het backstreetboys concert.

 

In lijn hiermee… VERBODEN te zeggen tegen een moeder die KUNSTvoeding geeft

 

VERBODEN te zeggen tegen een moeder die BORSTvoeding geeft

Reageer op artikel:
Het open en eerlijke verhaal over borstvoeding van Sharon
Sluiten