“Soms kan ik m’n kinderen wel wat aandoen…”

Onze kinderen zijn onze allesjes, maar soms… kan ik ze wel wat aandoen.
 

Relaxt tv-kijken…

Vooral als je ’s avonds lekker even televisie wil kijken, je een half uur onder de banken, kussens en stoelen moet zoeken om de afstandsbediening te vinden. Als je hem dan eindelijk gevonden hebt en er een batterij uit is gevallen en hij dus niet werkt… aarchh….

 

Telefoon

Of dat je telefoon nog maar half werkt, omdat onze dreumes hem in z’n handen heeft gekregen en hem heeft laten vallen en er precies een barst zit op het plekje waar jij je berichtjes moet typen.

 

Schaar

Of dat je net de schaar nodig hebt en hij niet in het laatje ligt, maar ergens tussen de knutselspullen en als je daartussen zoekt dat je handen dan onder de lijm zitten.

 

Melk

Of dat ze het dopje niet goed op het melkpak aandraaien, waardoor jij – wanneer je het melkpak even lekker wilt schudden – onder de melk zit.

WC-rol

Dat je kinderen nog nooit hebben gehoord van het verversen van een lege wc-rol en dat jouw taak op een dag voornamelijk het weggooien en vervangen van wc-rollen is.

 

Bitje

Dat het hockeybitje op moment-supreme kwijt is of ineens niet meer lekker zit.

 

Koekjes in bed

Dat ze besloten hebben om koekjes in je bed te eten, die jij gedurende je welverdiende nachtrust de hele nacht tegenkomt.

Uitslapen…

Dat ze doordeweeks niet uit hun bed te slaan zijn en in het weekend om 06.00 uur fris en fruitig naast je bed staan.

 

Kookkunsten

Dat het eten bij een ander altijd zóóó lekker is en ik hier hap voor hap erin moet duwen.

 

Ruzie

Dat je kind aan de juf vertelt dat haar ouders altijd ruzie hebben. Dat er altijd lege verpakkingen in de koekla liggen.

 

School

Ze bedenken altijd pas wanneer het bedtijd is dat ze morgen een proefwerk hebben. Dat ze iets met mijn computer hebben gedaan waardoor ik alleen nog maar spam krijg. Dat ze in de klas geroepen hebben dat hun moeder wel wil helpen op het schoolreisje.

 

Bedperikelen

Bedplassers… altijd als je net hun bed hebt verschoond. Of dat ze op de airport hun lievelingsknuffel kwijt zijn geraakt. Zul je altijd zien, krijgen ze midden in de nacht heimwee op kamp en mag je ze ophalen. Dat ze hun spiksplinternieuwe jas kwijtraken. Dat ze geen rekening houden met wintertijd…

 

Maar ondanks alles vind ik ze de allerliefste van de wereld!

Wil je meer lezen over ouderschap en opvoeding? Dan zijn de volgende artikelen wellicht interessant voor jou:

Mama’s oneliners

Waarom meisjes opvoeden makkelijker is

Mom-shaming: opmerkingen waar niemand op zit te wachten

Reageer op artikel:
“Soms kan ik m’n kinderen wel wat aandoen…”
Sluiten