Redactie
Redactie Baby 7 mei 2020

12 beginnersfouten van een kersverse moeder

Iedere moeder maakt beginnersfouten, er zijn geen uitzonderingen op dit gegeven. Niemand is perfect, gelukkig maar. En ook fijn: van fouten leer je…

 

Een twaalftal fouten waar jij jezelf wellicht in herkent. Al is het er maar eentje…

 

1. Kloven zuigen

Het pasgeboren baby’tje tot kloven aan toe veel te lang aan de borst laten zuigen omdat het lijkt of dat ze nog volop drinkt terwijl ze eigenlijk alleen maar lekker zit te sabbelen en de laatste druppel moedermelk er min of meer uitgezogen is.

 

2. Plasdouche

Geen washandje of doekje over de piemel van je babyzoontje leggen tijdens het verschonen met als resultaat een urinedouche.

 

3. Oeps, vergeten…

Een extra setje kleding, luiers, voeding en/of je huissleutels vergeten bij je eerste uitje naar buiten met je baby’tje.

 

4. EHBO

Naar de spoedeisende hulp racen voor een wissewasje.

 

5. Adrenaline

In die eerste week denken “Wat zeurt iedereen toch altijd over vermoeidheid?”. Klopt. Die eerste twee weken draai je nog op adrenaline, maar daarná…. slaat de vermoeidheid je om de oren.

 

6. Van culture shock naar real life

In die eerste week denken “Ik heb het rustigste, gemakkelijkste, meest tevreden baby’tje van allemaal. Ze slaapt alleen maar en huilt nooit!”. Klopt. Ook dat begint vanaf een week of twee. Je kindje is nog aan het bijkomen van de culture shock: de overgang van de baarmoeder naar real life.

 

7. Bij het consultatiebureau

Je kindje meteen uitkleden bij het consultatiebureau omdat de assistent dat zegt. En vervolgens zit je met je ontklede, koude baby’tje een half uur te wachten op je afspraak die is uitgelopen.

 

8. Komt dat zien

Teveel kraambezoek op een dag of in een week inplannen omdat het zo gezellig is en je zo graag je mooiste, liefste kindje aan dierbaren wilt showen, terwijl het eigenlijk veel teveel prikkels zijn voor je baby’tje maar ook voor jou. De rekening: een gebroken nacht.

 

9. Niet meeslapen

Niet meeslapen met de dutjes van je kindje wanneer deze mogelijkheid zich voordoet.

 

10. Spastische nauwkeurigheid

Spastisch het maatschepje van de melkpoeder afmeten of afschrapen omdat je een chemische reactie in je kindje vreest als er net iets meer of minder poeder dan het exacte maatschepje in de fles verwerkt wordt.

 

11. Deze laat je echt de slechtste moeder ooit voelen:

De handrem van de kinderwagen vergeten erop te zetten als je ergens even stilstaat met als gevolg dat de kar er op eigen houtje vandoor gaat met je meest waardevolle bezit.

 

12. Timing is everything

Boodschappen doen met de baby rond voedingstijd. Dat wordt huilen…

 

Ook interessant:

30 weetjes over borstvoeding
30 tips om de eerste 30 dagen met je baby’tje door te komen

Reageer op artikel:
12 beginnersfouten van een kersverse moeder
Sluiten