Marieke
Marieke Geen categorie 15 jul 2018

Baby’s blijken verwisseld bij geboorte, moeder wil echte zoon niet zien

Baby’s blijken verwisseld bij geboorte, moeder wil echte zoon niet zien

 

In Hanoi, Viëtnam, is 6 jaar geleden de ergste nachtmerrie van iedere ouder werkelijkheid geworden voor twee ouderparen.

De vrouw van Phung Giang Son, de nu 28-jarige vader, beviel in het ziekenhuis van een zoontje. Toen de verpleging het jongetje even meenam ter controle en hij later weer bij zijn kersverse ouders werd teruggebracht, hadden de nieuwe ouders al wat argwaan want de kleur van de luier was bij terugkomst anders dan toen de verpleging het jongetje meenam. De verpleegkundigen stelden de ouders gerust; niets aan de hand volgens hen.

 

Hoewel Phung Giang en zijn vrouw het jongetje met alle liefde en zorg opvoedde, bleef de argwaan bestaan. Temeer daar naarmate het jongetje ouder werd ook duidelijk werd dat er totaal geen lichamelijke gelijkenissen bestonden tussen het kind en zijn vader noch met zijn moeder.

 

Phung Giang zag voldoende reden om een paar maanden geleden in april een DNA-test uit te laten voeren. Zijn ergste vermoeden werd bevestigd: het zoontje had geen DNA-match met zijn ouders. Ofwel: het jongetje bleek na de geboorte inderdaad verwisseld te zijn in het ziekenhuis.

 

Nadat het ziekenhuis deze vreselijke fout wel moest toegeven, hebben ze alles in het werk gesteld om uit te zoeken met wie die jongetje dan verwisseld is. De verwisselde jongetjes blijken maar 10 kilometer van elkaar vandaan te wonen.

Het ziekenhuis heeft de ouders van het andere jongetje op de hoogte gebracht, maar… de andere moeder, Vu Thi Huong, wil haar verwisselde zoontje niet afstaan aan zijn biologische ouders en zij wil zelfs haar eigen biologische zoon niet ontmoeten. Een cru feitje: de man van deze vrouw heeft haar een aantal jaar geleden verlaten omdat ook hij al vermoedde dat dit niet zijn zoontje was aangezien er totaal geen gelijkenissen waren tussen de twee. De man vermoedde dat zijn vrouw vreemd was gegaan en dat het jongetje het resultaat van die affaire was. De vrouw ontkende – uiteraard – maar dat kon een scheiding tussen de twee niet voorkomen.

 

Hoe dit zich verder zal ontwikkelen, daar buigt het Ministerie van Volksgezondheid van Viëtnam zich nu over. De kindjes zijn vooralsnog niet herenigd met hun biologische ouders.

Wat een drama. Dit verhaal kent toch alleen maar verliezers? Vreselijk.

 

Bron: Het Laatste Nieuws (België)

 

Meer opmerkelijk nieuws:

Onbevlekt ontvangen? Non denkt darmkrampen te hebben maar bevalt van baby

De jongste moeder ter wereld

2-jarig jongetje geschorst van kinderdagverblijf

 

Reageer op artikel:
Baby’s blijken verwisseld bij geboorte, moeder wil echte zoon niet zien
Sluiten