Redactie
Redactie Wist je dat... 13 jun 2018

De jongste moeder ter wereld

De jongste moeder ter wereld

 

Voor dit feitje moeten we even terug in de tijd, namelijk 14 mei 1939. Dat is de dag dat de jongste moeder ooit, Lina Medina uit Peru, beviel van haar kindje.

Hoe jong die moeder dan wel niet was? Schrik niet: 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen oud. Vreselijk, toch?! Je moet er niet aan denken wie dat meisje zoiets ergs heeft aangedaan. Horror.

De ouders van Lina gingen met haar naar het ziekenhuis omdat ze zich zorgen maakten over Lina’s buikje dat maar bleef groeien. Ze vreesden een tumor. Na onderzoek bleek er geen sprake van een tumor, maar bleek Lina al 7 maanden zwanger te zijn.

Hoe het in hemelsnaam mogelijk is geweest dat Lina met 5 jaar oud als zwanger kon raken? Lina is geboren met een afwijkend hormoonsysteem, waardoor zij met 8 maanden oud al begon te menstrueren en dus vruchtbaar werd.

Met 8,5 maand zwangerschap kwam zoontje Gerardo (vernoemd naar de behandelend arts) met een keizersnede ter wereld. Het jongetje woog 2,64 kilo, ongeveer 1/7 van Lina’s eigen gewicht.

Wie de vader is, is onduidelijk. In eerste instantie werd de vader van Lina gearresteerd, maar hij is later vrijgesproken omdat er niet voldoende bewijs was (destijds was er nog geen DNA-onderzoek mogelijk wellicht).

Lina en Gerardo zijn opgegroeid als broer en zus. Gerardo is al vroeg overleden, op 40-jarige leeftijd, als gevolg van een beenmergaandoening.

In 1972 beviel Lina opnieuw van een zoontje. Gerardo heeft maar 7 jaar van zijn 33 jaar jongere halfbroertje kunnen ‘genieten’.

Bron: o.a. Wikipedia

Meer ‘Wist je dat?’-jes:
Een kind erbij, een schoenmaatje meer.
Koppige kinderen worden succesvol en rijk.

Reageer op artikel:
De jongste moeder ter wereld
Sluiten