Redactie
Redactie Geen categorie 14 feb 2019

Mijn man heeft onze baby bij het aangeven een andere kindernaam gegeven

Het is nu 3 jaar geleden. Inmiddels zie ik er ergens wel de grap van in, maar dat was 3 jaar geleden wel anders. WOEST was ik. 

 

Fantaseren over kindernaam

Al van jongs af aan was ik – zoals waarschijnlijk zoveel meisjes – druk met verzinnen hoe mijn kinderen later zouden gaan heten. Avonden konden mijn vriendinnen en ik hierover fantaseren. Toen ik een jaar of 14 was, was ik eigenlijk al uit de naam: Bobby zou het worden. Voor een jongen, maar ook voor een meisje. En eigenlijk ben ik daar nooit meer van afgeweken. Ik bleef het de leukste naam vinden, en nu nog steeds 🙂

Toen mijn man en ik in het begin van onze relatie wel eens fantaseerden over de namen van onze toekomstige kinderen, moest hij altijd lachen om de naam Bobby. Hij vond het een hondennaam, wie noemde zijn kind nou naar een Engelse agent, etc. Hij kwam met namen als Diederik (naar zijn vader), Roderik, Valentijn; veel te kak naar mijn idee. Maar toen konden we er nog om lachen.

 

Het echte werk

En toen werd ik zwanger. Toen was het bedenken van een naam geen spelletje meer, maar het serieuze werk. Gek genoeg ging mijn vriend al vrij snel in de zwangerschap overstag (ik had beter moeten weten!). Hij vond Bobby toch ook ineens een leuke naam. Blij dat ik was! Alle vriendinnen die klaagden over discussies met hun partners over babynamen; ik was blij dat mij dat gezeur bespaard werd gebleven. Wij zouden een Bobby krijgen. Dacht ik.

 

Het aangeven van de baby

Wat heeft die fijne man van mij gedaan? Bij het aangeven van ons kindje heeft hij de eerste naam aangepast. Zonder te overleggen!!! Diederik heeft hij ervan gemaakt. Om zijn vader een plezier te doen. Diederik Bobby Willem, zo staat ons zoontje officieel geregistreerd. Terwijl het Bobby Diederik Willem had moeten zijn. Bobby, de naam waarvan ik dacht dat we hem uiteindelijk beiden zo leuk vonden, en dan Diederik en Willem als vernoeming naar beide opa’s.

De roepnaam is weliswaar Bobby gebleven, en zo staat het ook op zijn geboortekaartje, maar het heeft me even gekost om over het ‘geintje’ van het verdraaien van de eerste namen heen te komen. Iedere keer als ik mijn zoontjes paspoort open of officiële documenten zie, word ik weer even nijdig.

 

Weer zwanger

En nu ben ik zwanger van een dochter. Mooi niet dat ik mijn man mijn kind weer in zijn eentje laat aangeven. Ik ga hoe dan ook mee deze keer. Al moet ik er kruipend naartoe of schieten de hechtingen los bij iedere pas die ik naar het gemeentehuis zet.

 

Manon

 

Inspiratie nodig voor een leuke babynaam? We hebben voldoende voor je:

20 hele leuke, korte babynamen voor jongens en meisjes

De mooiste herfstnamen

Deze betekenisvolle namen beloven niets dan goeds

Liegt jouw kindje wel eens? Mooi! Dat betekent namelijk veel goeds

 

Reageer op artikel:
Mijn man heeft onze baby bij het aangeven een andere kindernaam gegeven
Sluiten