Misselijk tijdens de zwangerschap? Mooi, dat wordt een slim kind!

Wist je dat misselijk zijn tijdens de zwangerschap een positieve kant heeft? Het blijkt een slim kind als ‘gevolg’ te hebben. 

Misselijkheid tijdens de zwangerschap, een gevoel dat bijna niet te omschrijven is. Je krijgt niks door je keel, hangt steeds weer boven de wc, de hele dag maar dat weeïge, onbestemde gevoel, en je weet dat je iets moet eten om je iets beter te voelen… maar alleen bij het idee al moet je overgeven. Toch mag je jezelf gelukkig prijzen als je tijdens de zwangerschap misselijk bent. Want… het zou iets kunnen zeggen over de intelligentie van je baby in de buik.

Kijk hier voor de leukste geboortekaartjes

Hoog IQ

Uit een studie van het Hospital for Sick Children in Canada blijkt dat vrouwen die in het begin van hun zwangerschap heel misselijk zijn een grotere kans hebben op een kind met een hoog IQ. Een grotere kans dan vrouwen die totaal niet misselijk zijn in de zwangerschap.

De checklist voor je babyuitzet

De onderzoeksgegevens

Aan het onderzoek deden ruim 120 zwangere vrouwen mee en het onderzoek duurde vijf jaar. In het begin werd onderzocht of vrouwen klachten hadden in de zwangerschap zoals moe zijn, overgeven of misselijk zijn. Aan het eind van het onderzoek werd de intelligentie van de kinderen getest. Uit het onderzoek bleek dat de kinderen van de moeders die erg misselijk waren een hogere intelligentie hebben dan moeders die tijdens de zwangerschap helemaal niet misselijk waren. De kinderen van de moeders die last hadden van misselijkheid tijdens de zwangerschap hadden niet alleen een hogere intelligentie. Ze scoorden ook nog eens hoger bij het maken van wiskundige oefeningen en bij verbale testen. Sterker nog: er is ook een verband tussen de mate van misselijk zijn en de intelligentie. Hoe misselijker, hoe slimmer. Ook zouden kinderen van moeders die misselijk zijn tijdens de zwangerschap een kleinere kans hebben op eventuele hartafwijkingen.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel

Voel jij je tijdens je zwangerschap altijd super rot, dan kun je je hier misschien aan vasthouden. Dan heb je het nu even zwaar, maar hoef je later niet te helpen bij het huiswerk maken.

De gekste dingen die je doet tijdens je zwangerschap

 

Na jaren proberen en even zoveel miskramen eindelijk zwanger!

Reageer op artikel:
Misselijk tijdens de zwangerschap? Mooi, dat wordt een slim kind!
Sluiten