Redactie
Redactie Nieuws 22 mrt 2019

Baby van 7 kilo geboren

Baby van 7 kilo geboren

Vorige week is er in New York een baby’tje geboren van maar liefst 7 kilo. De moeder van de enorme baby had al een kindje die ook niet klein was bij de geboorte, maar dit had ze natuurlijk echt niet verwacht.

Met 38 weken is de baby gehaald

De moeder voelde zich helemaal niet meer lekker bij 38 weken en kon volgens www.telegraaf.nl bijna niet meer eten. Toen de vrouw hiermee naar de dokter ging heeft de dokter besloten het kind per direct via een keizersnede te laten komen. Het zoontje van Norman en Joy Buckley werd een aantal jaar geleden geboren met een gewicht van vijf kilo, ook al ver boven het gemiddelde. Dat nummer twee – en dan ook nog een meisje die over het algemeen ietsjes kleiner zijn dan jongens bij de geboorte – zeven kilo zou wegen had niemand kunnen denken.

 

Intensive care

De baby die met zeven kilo werd geboren werd Harper genoemd. Het gaat helemaal goed met het meisje, maar toch houden ze haar nog even op de intensive care. Met de moeder van Harper gaat het inmiddels ook weer goed, ondank dat de bevalling een ware hel was. Haar eigen citaat: “het voelde of ik door twee vrachtwagens ben overreden”.  Waarschijnlijk is dat nog een understatement, want bij een ‘normale’ bevalling liggen de meeste moeders al in de kreukels. Kun je nagaan wat Joy moet hebben gevoeld.

Reuzenbaby geboren in Texas

Wereldrecord

Ondanks dat zeven kilo bizar veel als geboortegewicht heeft baby Harper niet het record gehaald. Je kan het waarschijnlijk niet geloven, maar er is ooit een kindje geboren van wel 10 kilo. Ik dacht dat ik zware kinderen kreeg, maar daar durf ik nooit meer met een woord over te praten als je deze verhalen leest.

Wij wensen Joy en Norman heel veel geluk met hun kindje Harper.

Weer een baby geboren met een bizar geboortegewicht

Reageer op artikel:
Baby van 7 kilo geboren
Sluiten