De Bugaboo kinderwagen

Regelmatig krijgen wij van jullie de vraag welke kinderwagen nou handig is wanneer er gezinsuitbreiding staat te komen en de eerstgeborene nog niet in staat is om zelf een (groter of minder groot stukje) te lopen.

Geen makkelijke vraag om te beantwoorden, want dat is eigenlijk best persoonlijk. De ene moeder zweert bij een draagzak voor de baby, de ander wil een kar waar de kinderen boven elkaar liggen, of achter elkaar of naast elkaar. Weer een ander houdt rekening met de ruimte in huis, want een kar moet natuurlijk ook gestald worden. En niet alleen in huis, maar eventueel ook in een achterbak van een auto, of de kar moet passen tussen de deuren van een stadsbus… Best lastig dus. De ideale oplossing dient zich niet altijd zomaar aan (of je had ietsjes meer tijd tussen je twee zwangerschappen moeten inplannen ;-)…).

Zonder gekheid: tussen mijn twee oudste kinderen zit 14 maanden leeftijdsverschil. Hoe ik dat toen bedacht heb, weet ik niet meer, maar het was in ieder geval niet meer terug te draaien. Nu ze ouder zijn (9 en 8 jaar) vind ik het een feestje, want ze doen alles samen en kunnen het ook altijd goed met elkaars vriendjes vinden. Een jaar of 8 geleden vond ik het – eerlijk is eerlijk – wèl redelijk pittig. Wanneer de een wakker was sliep de ander en andersom, ik zat ongeveer 24/7 thuis. Na een tijdje bedacht ik me dat dit toch niet de bedoeling kon zijn en dat de kindjes zich maar een klein beetje aan elkaars schema moesten houden. Ik besloot me weer wat meer in de bewoonde wereld te laten zien en de uit te gaan met die twee kleine monsters. Zo kon de baby lekker in de kar slapen en had de dreumes een leuk uitje.

Nou, of het ooit echt leuk is geweest weet ik niet, want nu kom ik terug op de kar. Toen de oudste werd geboren had ik een prachtige kinderwagen gekocht. Een enkele natuurlijk, want op dat moment denkt nog niemand aan een tweede zwangerschap. Jammer, want dat had me een hoop geld gescheeld. Toen ik zwanger was van nummer twee moest en zou ik een dubbele kar. Ik zal het merk niet noemen, maar die kar heeft een hoop gevloek over zich afgeroepen. Ten eerste was hij zo breed dat hij met geen mogelijkheid in de achterbak van mijn auto paste. Ten tweede, ik snapte de kar gewoon niet (wat overigens aan mijn totaal verweekte hersens kan hebben gelegen, of aan mijn niet-bestaande technische skills), in- en uitklappen; het was gewoon niet te doen. Met als gevolg dat de kar altijd uitgeklapt als tweelingkar in de gang stond (tot grote ergernis van mijn man). Maar het meest jammere was nog dat het wiegje voor de baby zó smal was dat mijn dochter er na twee maanden gewoon al niet meer inpaste. Dan maar weer wandelen met de normale kinderwagen en mijn dreumes aan de hand mee. Verre van ideaal want dat resulteerde natuurlijk al na 10 minuten in een dreinende kind die ik ‘mocht’ tillen in mijn ene arm, tegelijkertijd de kar met mijn andere arm duwend. Ik had me dat wandelingetje toch anders voorgesteld.

Maar goed, nu kwam ik laatst een leuke vrouw tegen bij de speeltuin met een kar waar ik mijn ogen niet van af kon houden. Omdat die vrouw op een gegeven moment misschien wel dacht dat ik een oogje op haar had of zo, ben ik maar op haar afgestapt en vertelde haar dat ik haar kar zo gaaf vond. Ondanks het feit dat ons gezin met vier kinderen nu echt wel compleet is, was ik toch onder de indruk van deze Bugaboo Donkey, zeker toen ze me liet zien hoe praktisch hij in gebruik is.

Mama’s, ik kan jullie zeggen: dit is dé uitkomst. Vooral omdat je deze kar ook eenvoudig als enkele wagen kunt gebruiken en dan het voorraadmandje ernaast, on top of de handige opbergmogelijkheid ónder de kar, kunt gebruiken voor andere spullen. Ik sjouwde standaard een pak luiers onder mijn oksel, terwijl ik probeerde de kar voort te duwen, hoe lekker dat je je boodschappen nu gewoon eenvoudig kwijt kunt en niet eens zo zuinig hoeft in te slaan of heel praktisch en begrenzend moet denken over wat je allemaal mee kunt nemen. En ja, komt er snel een kindje bij, dan is de kar enorm easy om te bouwen naar een lig- en zitstand, een lig- en ligstand én een zit- en zitstand.

Ik gun het de moeders van deze tijd hoor, maar oh wat had ik deze ook graag gehad een aantal jaar geleden. Had me een hoop natte oksels gescheeld.

 

Voor meer informatie en alle Bugaboo modellen klik hier

 

Reageer op artikel:
De Bugaboo kinderwagen
Sluiten