Au, mijn voetjes!

Ieder jaar als we naar de zon gaan loop ik tegen hetzelfde aan: pijnlijke voetjes van de kinderen op het veel te hete zand.  Even voor de duidelijkheid, we zijn dol op zonvakanties, daar kijken we weken – of misschien wel maanden- naar uit en ook als we er zijn is het volop genieten.

Het enige is dat in het zuiden van Spanje het zand zo heet is dat er niet op te lopen valt. Voor een volwassene eigenlijk al niet, maar voor een kind is het echt niet te doen. Ieder jaar zeg ik weer tegen mijn partner of vriendinnen dat ik daar iets op ga uitvinden. Gewone slippers zijn voor volwassenen natuurlijk prima, maar voor de hele kleintjes niet. Die vallen uit, zitten niet lekker of ze bieden niet genoeg bescherming. Af en toe hoor ik een enorm gegil en dan staat er weer eentje met bijna verbrande pootjes om mijn hulp te roepen. Dan rennen we er naartoe en laten de voetjes in de zee afkoelen. Eigenlijk alleen in de branding kunnen ze een beetje lekker rondlopen, zonder dat ze bang hoeven te zijn voor het hete zand aan hun voetjes.

Ik roep dan wel dat ik daar wat op uit ga vinden, maar dat is er natuurlijk nooit van gekomen. Nu stuurde mijn vriendinnetje met ook jonge kindjes mij de tip van de Duukies Beachsocks: de welbekende waterschoentjes van vroeger 2.0 zeg maar. Zij beschermen de lieve kindervoetjes tegen warm zand, scherpe schelpjes of stenen en ze kunnen er gewoon mee zwemmen. Echt dé uitkomst voor mijn kleintjes en voor mezelf natuurlijk.

Ik heb deze leuke met meloenen besteld voor mijn dochter van 5 en trekt ze het liefst hier thuis al de hele dag aan. Ook voor de jongste van 1 lijken ze me ideaal, kan hij lekker zelf rondbanjeren op het strand op z’n (bijna) blote voetjes!
Spanje, here we come!

Voor informatie en alle modellen klik hier

(verkrijgbaar van maat 20/21 – 34/35)

 

Reageer op artikel:
Au, mijn voetjes!
Sluiten