7x dat heeft de natuur mooi geregeld

Zwangerschap en de geboorte – of gewoon het hele ontstaan van een nieuw mensje – is natuurlijk al iets wonderlijks, magisch en machtig moois. Zo bijzonder hoe het menselijk lichaam werkt en dingen (in dit geval mensen) laat samenvloeien.
Maar wist je dat de natuur ook op andere wijze rondom het scheppen van een nieuw mensenleven.

–    Dat een pasgeboren kindje vaak op zijn vader lijkt (goed voor de band tussen vader en kindje; geeft paps het gevoel dat hij niet alleen maar voor spek en bonen meedoet!)
–    Dat kersverse ouders blind van liefde zijn en hun eigen kindje prachtig vinden. Ook als de schoonheid van het kindje niet echt goed zichtbaar is op het eerste gezicht.
–    Dat vrouwen degene zijn die zwanger kunnen worden, en niet de mannen. Stel je voor hé: als ze de men flu al niet aankunnen, hoe zouden ze een bevalling dan wel niet doorstaan?
–    Het fenomeen borstvoeding… simpelweg te mooi toch?
–    Dat meisjes al geboren worden met gemiddeld 300.000 eitjes in aanleg. Dus de start van voortplanting van jouw kleinkinderen worden gewoon al in jouw buik tot stand gebracht!?
–    Dat als een vrouw vruchtbaar is, zij meer zin heeft in seks. En niet alleen dat, sommige vrouwen gaan zich onbewust sexier kleden, meer aandacht besteden aan make-up en sieraden, etc. En ook op Jan mist de vruchtbaarheid van een vrouw haar uitwerking niet. Ook hij doet in deze periode onbewust meer moeite om (de betreffende) vrouw het bed in te krijgen, door meer aandacht te geven en meer aandacht aan zijn eigen uiterlijk te besteden.
–    Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een kwart van de toekomstige vaders last heeft van typische zwangerschapskwaaltjes als ochtendmisselijkheid en eetbuien. En niet allen dat. 26% lijdt aan stemmingswisselingen en 10% denkt gedurende de dag aan aparte voedselcombinaties. 6% voelt zich misselijk zonder verklaarbare reden en 3% klaagt over ingebeelde zwangerschapspijnen. In de zwangerschapsperiode van de vrouw pinkt 8% van de mannen een traantje weg bij een droevige film. De verklaring hiervoor? De intensere band die tussen mannen en hun zwangere partners ontstaat. Mooi toch?

Reageer op artikel:
7x dat heeft de natuur mooi geregeld
Sluiten