5 x mijn dreumes niet mee naar wintersport

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was hereDat onze jongste niet mee gaat staat als een paal boven water. Niet dat hij niet lief is of dat ik vier kinderen te veel vindt, nee, hij én wij hebben daar helemaal niks aan.

  • Alleen al dat hij kou verschrikkelijk vindt, maar de logica van wanten, mutsen of sjaals niet begrijpt, want die wil hij niet aan. En heb ik met allemaal afleid-manoeuvres zijn muts bij hem opgedaan, dan trekt hij die meteen weer af.
  • Hij kan nog niet goed genoeg (zelf) lopen en kruipend door de sneeuw vind ik ook zowat.
  • Alle drie de kinderen gaan op ski-les, papa en mama kunnen eindelijk lekker skiën (met onze vrienden). Zij blij, wij blij. Dan had een van ons bij de kleinste moeten blijven, terwijl de ander skiet. Ik weet al wie deze wedstrijd verliest 😉
  • De autorit: soms vindt hij een ritje van 30 minuten al een drama en zet hij ’t op een gillen. Niet altijd hoor, maar als we straks met heel Nederland twaalf uur in de file staan, lijkt me dat voor hem (en ons) geen pretje.
  • Even een weekje geen ogen in je rug hoeven hebben, niet bang te hoeven zijn dat hij zijn vinger tussen de deur krijgt, in de afwasmachine klimt, van de trap valt, iets in zijn mond stopt of iets dergelijks.
  • Dat hij lekker een weekje quality time heeft met opa en oma. Op de fiets naar de kinderboerderij is beter aan hem besteed dan een urenlange autorit naar de sneeuw, maar we gaan hem – en z’n lawaai – wel heel erg missen!
Reageer op artikel:
5 x mijn dreumes niet mee naar wintersport
Sluiten