Zwanger worden op bestelling

Op het moment dat je samen besluit zwanger te willen worden, is dat altijd even spannend. Ik denk dat bijna iedere vrouw weleens heeft gevreesd geen kinderen te kunnen krijgen.
Ik in ieder geval wel. Ik was al jaren niet meer aan de pil, dus we hoefden eigenlijk alleen geen condooms meer te gebruiken. Ik had mijn vriend destijds gezegd dat het gemiddeld een jaar duurt om zwanger te worden, dus daarom begonnen we bijtijds. Raar, maar waar –en echt niet om stoer te doen, dat zal je verderop lezen- was ik diezelfde maand in verwachting. We waren eigenlijk een beetje in shock, maar ook ontzettend blij en dankbaar dat het zo mocht gaan. Nummer 2 en 3 gingen eigenlijk ook zo snel, dus we raakten een beetje ‘zwanger-verwend’. Toen we graag voor een 4e kindje wilden gaan plande ik dat: ‘nog even genieten van de zomer, dan erna zwanger worden en dan een zomerkindje, want ik had al 3 winterkindjes’. Was dát even verkeerd ingeschat van mij, een kind krijg je niet op bestelling. Hoe meer ik me erop focuste, hoe meer dat tegen me ging werken denk ik achteraf. Ik kon me alleen nog maar bezig houden met wanneer mijn eisprong was, wat de beste dagen waren en de dagen erna was ik me bewust van elk krampje of ander gevoel in mijn lichaam. Ik struinde het internet af naar mogelijke signalen die mij alvast konden aangeven of het deze maand raak zou zijn. Maar dat duurde langer dan gepland. Nadat ik met vriendinnen een weekje weg was geweest en ervan overtuigd was dat het deze maand ook weer mislukt was, voelde ik dit keer wel wat aan mijn lichaam. Mijn hoofd wuifde het weg, want we hadden het helemaal niet op de juiste dagen gedaan. Toch een aantal dagen later besloot ik een test doen en wat bleek: ZWANGER. In de wolken, misschien nog wel meer dan destijds bij nummer 1. De uitgerekende datum was 5 december, verre van een zomerkindje, maar oh zo gewenst!

Reageer op artikel:
Zwanger worden op bestelling
Sluiten