Nina
Nina Gastblogger 1 apr 2018

Mijn vriendin heeft mijn babynaam gepikt

Mijn vriendin heeft mijn babynaam gepikt

Al vanaf dat ik klein ben heb ik een lievelingsnaam voor mijn dochter. Ik ga de naam hier niet noemen, want we hebben er al genoeg gedoe over gehad, maar ik wil wel graag mijn verhaal kwijt:
mijn beste vriendin en ik bespraken altijd alles. Zo vertelde ik haar dat wij graag zwanger wilden worden. Tot mijn grote verbazing vertelde ze me dat ook zij daar al mee bezig waren. Ik vond het eigenlijk toen al een beetje vreemd dat ze me dat nooit had verteld en pas hiermee kwam toen ik erover begon. Maar goed, we hebben er in die tijd veel contact over gehad. Zij raadde mij ovulatietesten aan en iedere maand appte we elkaar wanneer een ‘smiley’ zichtbaar was op de ovulatietest.
En toen belde ze me: zij was zwanger! Ze gilde het uit van blijdschap. Ik was natuurlijk heel erg blij voor haar en haar man, maar stiekem baalde ik ook een beetje dat het bij ons nog niet was gelukt. Maar gelukkig nog geen twee maanden later had ik een positieve test in handen. Dolgelukkig was ik. Mijn vriendin en ik konden uren praten over onze zwangerschap, waar we last van hadden, hoeveel kilo we aan waren gekomen en wat er allemaal gekocht moest worden.
Bij de twintig weken echo hoorden wij dat we dochter zouden krijgen. Mijn vriendin wilde het geslacht niet weten.
Zij liep natuurlijk twee maanden voor op mij, dus in haar laatste weken leefde ik extra mee. Ze had me beloofd mij direct na de bevalling te bellen.
De dag dat ze met weeën naar het ziekenhuis ging wachtte ik in spanning af.
En toen kregen ik een appje van haar man dat hun dochter was geboren.
Ik geloofde mijn ogen niet: zij had hun dochter MIJN lievelingsnaam gegeven!!!
Ik dacht eerst dat het een slechte grap was, maar al snel werd me duidelijk dat dat het niet was. Met tranen van woede en ongeloof zat ik op de bank. Hoe kon ze dit doen? Deze naam heb ik al vanaf dat ik kind was op nummer 1 staan.
Met tegenzin ging ik op kraambezoek. Daarna heb ik haar een berichtje gestuurd dat ik heel erg teleurgesteld was. Ze deed of haar neus bloedde en schreef terug dat iedereen vrij is om een naam te kiezen.
Er zijn nog wat vervelende appjes over en weer gegaan en uiteindelijk hebben we de vriendschap verbroken.
Ik heb mijn dochter een andere naam gegeven. De lol was er af.

Reageer op artikel:
Mijn vriendin heeft mijn babynaam gepikt
Sluiten