Ik sjouw me een breuk

Later zullen we er met weemoed aan terug denken die kindertijd. Op dit moment vinden we het fantastisch, maar ook zwaar en dan hebben we het over letterlijk zwaar. Wat kunnen die baby’s, dreumesen, peuters en kleuters zwaar zijn, vooral als ze niet mee willen werken of in slaap zijn gevallen. Pas als ik ’s avonds in bed lig, voel ik wat het met m’n rug heeft gedaan toen die tegendraadse dreumes niet mee wilde komen en ik hem ondersteboven in de houdgreep mét een boodschappentas mee moest sleuren. What to do?

Wij zweren bij het volgende:

DE BAKFIETS

Niet alleen je kind (of meerdere kinderen) past erin, maar ook je tas, je boodschappen, een bal of ander speelgoed, noem het maar op. Naast de ruimte in de bakfiets is een fiets voor ons Nederlanders zo vertrouwd, dus – als je je kindje volgens de regels vastzet – is het ook een veilige en hele makkelijke manier om op pad te gaan. En wat helemaal fijn is: de kinderen vinden het fantastisch…zijn ze klein, dan vinden ze rondgefietst worden sowieso heerlijk en zijn ze ouder dan is een bakfiets gewoon cool. Alle vriendjes en vriendinnetjes vragen altijd of ik ze met de bakfiets thuis wil brengen.

 

DE DUBBELE WAGEN

Zodra je meer dan 1 kindje hebt en helemaal als je ze dicht op elkaar hebt gekregen, dan is een dubbele kinderwagen ideaal. Afhankelijk van wat jullie voorkeur heeft kun je voor een kar kiezen waarbij de kindjes naast elkaar liggen/zitten (houd er rekening mee dat deze karren vaak wat breder zijn) of je vindt het ideaal dat ze juist boven of achter elkaar zitten. Het fijne van een dubbele kar is dat wanneer de oudste geen zin meer heeft om te lopen, hij ook lekker mag zitten en je hem niet – met nog een kar in je andere hand – hoeft te tillen. Het maakt het ook zoveel makkelijker om lopend je boodschappen te doen en je kinderen zijn dan ook weer even buiten geweest. De dubbele kar is – net als de bakfiets en eigenlijk alles op babygebied – niet goedkoop, maar je haalt het er dubbel en dwars uit.

 

DE HIPPE DRAAGDOEK

Een draagdoek is ideaal voor de moeders die graag hun handen vrij willen hebben. Ideaal dus als je als een kleintje hebt rondlopen en je overal en nergens de baby mee naartoe moet zeulen. Hij ligt lekker tegen jou aan en hij zal waarschijnlijk heerlijk slapen, terwijl jij je ding doet. Draagdoeken bestaan er in alle soorten en maten, maar ons oog viel op dit fantastische model. Hier wil je toch bijna een baby voor nemen? Check wel altijd of jouw baby het juiste gewicht en/of de leeftijd heeft voor de draagdoek die je aanschaft!

 

Reageer op artikel:
Ik sjouw me een breuk
Sluiten