Geen categorie 29 nov 2018 Redactie

Niemand regelt een babyshower voor mij

Niemand regelt een babyshower voor mij

Misschien ligt het aan de hormonen en ben ik wat overgevoelig op het moment, maar toch wil ik het graag even kwijt.

Al sinds ik me kan herinneren probeer ik mensen inde watten te leggen, blij te maken en er altijd voor ze te zijn. Ik heb altijd attente kadootjes voor mijn familie en vriendinnen, ook al doen ze niks met hun verjaardag, ik breng altijd wat langs.

PRE-GEBOORTEFEESTJES

Nu ben ik 38 weken zwanger van mijn eerste kindje en – misschien een beetje raar om te zeggen – ik had zo gehoopt op een babyshower. Ik heb zelf voor mijn beste vriendin vorig jaar een babyshower geregeld en ze was enorm verrast. Wel twintig vriendinnen waren er en iedereen had leuke kadootjes voor haar en de baby, ik had allemaal roze cupcakes gekocht, het hele huis was met roze babyballonnen  en iedereen had roze kleren aan.

Ik had een boekje voor haar laten maken waarin iedereen wat liefs aan haar en de baby kon schrijven, een soort herinnering voor later. Over de rommel in mijn huis zal ik het niet hebben, ik deed het met alle liefde.

En nu ben ik zwanger, 38 weken, zou in principe ieder moment kunnen bevallen en er is niks geregeld. Ik weet ook dat het niet meer gaat gebeuren, want onze weekenden zitten de komende weken helemaal vol. Ik ben er zo verdrietig en teleurgesteld over, maar heb geen zin om het onderwerp aan te snijden bij mijn vriendin. Ik weet dat ze druk is met haar baby, maar toch had ze een beetje moeite kunnen doen. Mijn vriend begrijpt me een beetje, maar vindt ook dat ik me niet moet aanstellen, ik krijg bijna een baby en dat is het aller belangrijkste. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar ik had me er gewoon zo op verheugd.

Reageer op artikel:
Niemand regelt een babyshower voor mij
Sluiten