Redactie
Redactie Nieuws 13 mrt 2019

Deze moeder moest een keuze maken: oudste of jongste kind als eerste redden

Emily Smith, 26 jaar uit Engeland, moest de meest vreselijke beslissing nemen: moest ze haar oudste of jongste kind redden?

 

Nieuwe auto

Emily had net een maandje een nieuwe auto. Nou, niet helemaal nieuw, een tweedehands Renault Scenic. Maar evengoed een fijne, nieuwe, goede auto. Dacht ze.

De nieuwe auto had ze geparkeerd in de parkeerplaats van supermarkt Tesco, waar ze net met haar twee kinderen, een dochter van 3 en een zoontje van 11 weken, en een vriendin met kind boodschappen had gedaan.

 

Auto ontploft

Ze hadden de kinderen net in de autostoeltjes vastgezet en Emily startte de motor om te vertrekken, toen de auto ineens vlam vatte. Er kwam allemaal rook bij de pedalen de auto in en vrijwel meteen kwamen er ook vlammen onder de auto vandaan.

Gelukkig liep een man langs die zijn fles cola bij haar voeten leegde, zodat ze snel de auto uit kon komen.

 

Kiezen

Dat was ook het moment dat ze moest kiezen wie van haar twee kinderen ze het eerst zou moeten redden. De keuze werd uiteindelijk voor haar gemaakt: “Mijn dochter begon te schreeuwen en te gillen, ze was zich ervan bewust wat er aan de hand was. Dus toen heb ik haar uit de gordels getrokken en haar in de armen van een voorbijganger gedrukt.”

De baby sliep door alle warmte, rook en paniek heen, Toen Emily hem met zijn autostoeltje en al uit de auto wilde halen, bleek de riem vast te zitten. Ze kon hem maar niet los krijgen, zo beangstigend. Delen van de auto begonnen al te smelten toen ze hem ein-de-lijk los kreeg.

Ze kon nog net wegrennen met hem in haar armen toen de auto explodeerde. Slechts seconden verwijderd van wat de ergste afloop mogelijk had kunnen zijn.

 

Vergoeding

Emily heeft maar een klein deeltje van haar pas-aangeschafte auto teruggekregen van de verzekering. De autodealer heeft slecht een voucher van niets gegeven. Tesco was guller: zij hebben alle boodschappen vergoed en speelgoed voor de kinderen cadeau gegeven.

Maar hoe blij zal Emily zijn dat haar kinderen ongedeerd uit de auto zijn gekomen?? Daar kan niets tegenop lijkt ons.

 

Deze vader uit Sumatra weet hoe Emily zich gevoeld moet hebben. Hij stond voor een zelfde duivels dilemma.

Reageer op artikel:
Deze moeder moest een keuze maken: oudste of jongste kind als eerste redden
Sluiten