Redactie
Redactie Wist je dat... 13 mrt 2019

Mannen en zwangerschapskwaaltjes

Dacht je dat zwangerschapskwaaltjes alleen aan de zwangere vrouw zijn voorbehouden? Het ligt wel het meest voor de hand natuurlijk, maar het blijkt dus niet het geval te zijn. Verrassend, nietwaar?

 

Onderzoek

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat maar liefst een kwart, dus 25% van de toekomstige vaders last heeft van typische zwangerschapskwaaltjes? Je moet dan denken aan  zwangerschapskwaaltjes zoals ochtendmisselijkheid, maar ook mega vreetbuien.

Niet allen dat: 26% lijdt aan stemmingswisselingen. (Betekent dat trouwens dat wij ons als vrouwen niet zomaar meer achter onze hormonen kunnen verschuilen??)

En 10% denkt gedurende de dag aan aparte voedselcombinaties, cravings dus. Dus sta als zwangere vrouw niet raar op te kijken als je je partner ineens een augurk in de pindakaas ziet dopen.

6% voelt zich ook gedurende de dag misselijk zonder verklaarbare reden.

Nog gekker: 3% klaagt over ingebeelde zwangerschapspijnen. Buikkramp en zo.

Tot slot: in de zwangerschapsperiode van de vrouw pinkt 8% van de mannen een traantje weg bij een droevige film.

 

De verklaring

De verklaring hiervoor? Al deze kwaaltjes zouden ontstaan uit de intensere band die tussen mannen en hun zwangere partners ontstaat gedurende de zwangerschap. Knap staaltje werk van Moeder Natuur, toch?

Wij vinden het een mooie ontwikkeling: gedeelde smart is per slot van rekening halve smart.

 

(A-)Typische vrouwelijk zwangerschapskwaaltjes

Dat de zwangere vrouw aan zwangerschapskwaaltjes lijdt tijdens de zwangerschap is geen nieuws natuurlijk. Maar mocht je precies van de hoed en de rand willen weten, dan zijn de volgende artikelen voor jou ook interessant:

35% van de vrouwen kampt ermee na een zwangerschap, niemand durft erover te praten

A-typische zwangerschapskwaaltjes

Misselijk tijdens de zwangerschap een goed teken

Reageer op artikel:
Mannen en zwangerschapskwaaltjes
Sluiten