Marieke
Marieke Gastblogger 5 mrt 2019

Mijn kind heeft misschien wel meer dan 60 broertjes en zusjes.

Mijn kind heeft misschien wel meer dan 60 broertjes en zusjes.

De waarheid zal ik waarschijnlijk nooit te weten komen en misschien is dat maar beter ook. Nu de wet veranderd is en waarschijnlijk heel veel meer wens moeders zelf op zoek gaan naar een donor, of dat overwegen, heb ik toch besloten er wat over te schrijven.

Mijn verhaal begon met een vurige kinderwens, geen partner en geen benul van hoe de wereld rondom spermadonoren in elkaar zit. Natuurlijk ben ik niet over één dag ijs gegaan, maar enigszins naïef was ik wel.

Via een website ben ik in contact gekomen met een donor. We zaten qua wensen rondom afspraken op één lijn, hij was bereid een contract op te stellen en kon testen laten zien waaruit zou blijken dat hij geen SOA had. Niet geheel onbelangrijk. Dat de rest op goed vertrouwen zou gaan was me wel duidelijk, maar na ik denk 3 of 4 maanden mailcontact voelde het goed.

Ik raakte zwanger, alles ging prima en ik had echt het gevoel een goede en open-minded donor gevonden te hebben. Tot ik ongeveer 20 weken zwanger was en er nieuwsberichten verschenen over donoren die in meerdere klinieken hadden gedoneerd. Ik weet niet waarom, maar er ging bij mij wel een alarmbelletje af.

Via via ben ik erachter gekomen dat mijn donor niet eerlijk is geweest. Hij biedt zich onder een groot aantal aliassen aan als spermadonor en heeft vele malen meer donor kinderen dan hij beweerd.

Inmiddels heb ik geaccepteerd hoe de situatie is. Ik kan niet eeuwig boos en verdrietig blijven, want ik heb een kind op te voeden. Een kind waar ik met meer dan pure liefde voor heb gekozen! Dit is niet hoe ik het van te voren had gepland, maar dit is waar we het mee moeten doen. Het neemt niets af aan de liefde die ik voel, hoe trots ik ben en hoe zeer mijn wens vervuld is.

Maar nu voel ik de noodzaak anderen te waarschuwen. De vergoedingen zijn er uit en ja… dan is zelf maar zoeken een optie, maar lieve lieve vrouw die dit leest… wees alsjeblieft voorzichtig! Doe je onderzoek, vraag rond, wees kritisch! Er zijn meerdere mannen die met alle liefde hun zaad doneren, maar die daarbij gewoon niet altijd de juiste bedoelingen bij hebben.

Ik hoop jullie via deze weg te bereiken en ik hoop ook dat jullie wens alsnog in vervulling kan gaan.

Er is een petitie die je kan tekenen om de wijziging van de vergoeding terug te draaien. Tekenen… je weet maar nooit!

https://petities.nl/petitions/vergoeding-vruchtbaarheidsbehandeling-voor-elke-vrouw?locale=nl

Reageer op artikel:
Mijn kind heeft misschien wel meer dan 60 broertjes en zusjes.
Sluiten