Borstvoeding aan mijn kind van 4

Toen ik in verwachting was wist ik nog niet of ik borstvoeding zou gaan geven. Het was wel de bedoeling, maar je weet nooit of het gaat lukken. Gelukkig ging het direct goed en ik vond het ook iets heel erg moois.

Jason ging overal met mij mee naar toe en ik had zo altijd voeding bij me, makkelijker kan toch niet?

Toen Jason ouder werd begon ik met fruit en groente en daarbij een bekertje water of zelfs melk, maar dat weigerde hij en nog steeds: als ik in de buurt ben en hij heeft dorst dan roept hij: “mama, tietje drinken”.

Laatst was ik op een BBQ bij mensen in de tuin en Jason kwam naar me toe dat hij dorst had. Ik probeerde hem een glaasje water aan te smeren, maar hij weigerde. Hij bleef maar zeggen “mama, tietje drinken, mama tietje drinken”. Uiteindelijk liep ik het hoekje om en heb ik hem daar wat slokjes gegeven en was Jason heel blij.

Ergens vind ik het moeilijk om op dit soort momenten hem uit de borst te laten drinken, want ik zie geen een leeftijdsgenoot dat nog doen. Ook op school gaat het een stuk moeilijker worden, want nu luncht hij nog thuis tussen de middag en kan ik hem nog voeden. Volgend jaar gaat dat niet meer. Hoe erg ik het ook vind, ik zal de borstvoeding toch moeten gaan afbouwen bij Jason!

 

 

Reageer op artikel:
Borstvoeding aan mijn kind van 4
Sluiten