Redactie
Redactie Kwaaltjes 11 jan 2020

Moeder zegt hét middel tegen striae gevonden te hebben

Chantelle Clarke uit Canada is in december de trotse moeder geworden van een dochtertje Sophia Lee. Sophia Lee heeft, zoals bij zoveel zwangerschappen gebeurt, wat souvenir-streepjes op haar moeder heeft achtergelaten: de welbekende zwangerschapsstriae. Niets om je voor te schamen natuurlijk, vindt Chantelle Clarke ook, maar toch vond ze het een experimentje waard.

 

Tiger stripes

Toen Sophia Lee geboren was en de borstvoeding na een paar weken lekker op gang was gekomen, heeft Chantelle een paar weken lang iedere dag wat moedermelk op de linkerhelft van de ‘tiger stripes’ op haar buik gesmeerd. Dat deed ze iedere keer terwijl ze haar dochtertje borstvoeding gaf. Ze liet dan wat druppels moedermelk op haar strechmarks vallen, wreef het in, liet het vervolgens aan de lucht drogen en dat was het dan.

 

Na 3 weken…

Na 3 weken zag ze zo’n verschil tussen de linker- en de rechterhelft van haar buik. Niet alleen in de kleur van de strechmarks, maar ook in de diepte van de strepen. Chantelle kan het zelf maar nauwelijks geloven.

Bang dat mensen denken dat ze een onzin-verhaal ophangt, zegt ze: “Ik probeer niemand iets voor te houden, ik probeer ook geen likes of deel-acties te bewerkstelligen. Ik probeer alleen maar oprecht andere moeders te informeren. Er is niets mis met strechmarks, maar toch leuk om te weten dat ze op eenvoudige wijze kunnen vervagen.”

 

Moedermelk

Dat moedermelk een wondermiddel is, hebben we al vaker aangegeven. Als het ook nog eens voor strechmarks werkt, is dat alleen maar mooi meegenomen toch? Wij zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet. Dus aan alle moeders die nog moeten bevallen of net zijn bevallen en hun zwangerschapsstrepen liever zien vervagen: het is het proberen absoluut waard, toch? Het kost niets, zelfs geen tijd!

Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd naar jullie resultaten. Laten jullie even weten of het gewerkt heeft?

(Bron: Dailymail.com)

Waarom het zo belangrijk is binnen 1 uur na de geboorte borstvoeding te geven

Reageer op artikel:
Moeder zegt hét middel tegen striae gevonden te hebben
Sluiten