Zwemles: hoe oud beginnen?

Hallo allemaal,

 

Misschien een hele rare vraag voor op deze site, maar ik hoor zoveel verschillende verhalen dat ik graag jullie ervaringen zou willen weten.

Verdrinking en – onbekend, maar net zo erg – secundaire verdrinking

Stomme zwemvestje

Onze zoon is nu drie jaar en we zijn als de dood voor water. We hebben een nare ervaring in ons familie gehad, dus het ligt extra gevoelig. We hebben een vakantiehuisje aan een meertje en Sem moet daar non-stop een zwemvestje aan. Hij vindt het verschrikkelijk, dus ik merk dat we al minder graag naar ons huisje gaan, omdat we dan de hele dag strijd hebben om het zwemvestje. Laatst hebben we het met bandjes om geprobeerd, maar die trekt hij zelf af, dus dat is ook geen optie.

Hij zou een aversie tegen zwemmen en water krijgen

Nu wilde ik hem op zwemles doen (een speciale zwemschool voor kinderen van drie), maar een aantal vriendinnen met oudere kinderen raadden mij dat enorm af. Je zou er niet goed van leren zwemmen, je kan het op die leeftijd nog helemaal niet leren, het is zielig voor een kind om zo vroeg te moeten leren en dan zou hij een aversie tegen zwemmen krijgen. Het leek mij allemaal een beetje overdreven, maar goed… het is ook mijn eerste kind en ik heb er geen ervaring mee.

Er is een andere zwemschool die vanaf vier jaar een spoedcursus geeft. Dan heb je een week lang elke dag heel veel uur les achter elkaar en dan heb je na een week ofzo je diploma. Is dat dan een betere optie? Of gewoon de lange weg doorstaan en discussies blijven hebben om het zwemvest?

Ik hoop dat jullie goede en slechte ervaringen met mij willen delen, want ik heb er slapeloze nachten van.

Alvast heel veel dank en groetjes,

 

Lyssia

Dit moet je weten over kinderen en zwembaden

Reageer op artikel:
Zwemles: hoe oud beginnen?
Sluiten