Zware baby’s slapen sneller door

Zware baby’s slapen sneller door

 

Bij ieder bezoekje in de laatste weken van je zwangerschap doet jouw verloskundige of gynaecoloog een schatting van hoe zwaar jullie kindje op dat moment is. Helemaal goed hebben ze het natuurlijk bijna nooit en je zal niet de eerste zijn die alleen maar rompertjes maatje 56 heeft klaarliggen, die ongebruikt de kast weer in gaan.

Het gemiddelde gewicht van een baby bij de geboorte ligt tussen de 2500 en de 4500 gram, dus gemiddeld ongeveer 3500 gram, ook wel zeven pond. Het gewicht van je kindje heeft natuurlijk ook te maken met de week waarin hij of zij wordt geboren. Bij een vroeggeboorte weegt de baby automatisch minder dan als hij weken later was geboren.

Ook is het zo dat jongens over het algemeen rond de 100 gram zwaarder zijn dan meisjes bij de geboorte. En een tweede kindje is meestal ook zwaarder dan je eerste kindje. Dus was je eerste baby een hele zware meid en ben je in verwachting van een zoon dan kun je een nog zwaardere baby verwachten.

Zo’n zware baby is natuurlijk wel een dingetje om te baren, maar gelukkig heeft het krijgen van een grote/zware baby ook voordelen.

Het zit namelijk zo: hoe zwaarder een baby is bij de geboorte, hoe meer hij kan drinken. Hoe meer hij drinkt des te langer is hij (in de meeste gevallen) verzadigd. En dat betekent weer dat hij langer zonder voeding kan en in de nacht – hopelijk – langer kan slapen. En hoe lief je je kindje natuurlijk vindt, een beetje nachtrust doet iedere ouder goed.

Natuurlijk heeft niet alleen het gewicht van de baby en de voeding die hij krijgt te maken met het wel of niet doorslapen, er spelen nog tal van dingen mee, maar toch is het fijn om te weten dat je een hogere kans hebt op meer slaap met een zwaardere baby!

Baby geboren van 6,3 kilo

Reageer op artikel:
Zware baby’s slapen sneller door
Sluiten