Week 8

 

 

Joehoe, 8 weken zwanger! Je baby is nog steeds zo licht als een veertje, maar zijn omvang kun je op dit moment vergelijken met de omvang van een framboos. Zijn hartje slaat zelfs al zo’n 150 keer per minuut!

Het kan best zijn dat jij last hebt van een vervelend gevoel in je buik. Dit kan komen door je darmen die tijdens de zwangerschap anders hun werk doen dan je gewend bent, maar het kan ook zijn dat je de baarmoeder voelt oprekken. Dit is een naar gevoel, maar tegelijkertijd niets ergs. Heb je extreme buikpijnen en ook (heftig) bloedverlies: neem dan contact op met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

Waarschijnlijk heb je zelf je uitgerekende datum berekend en meteen in je smartphone, gemeenschappelijke agenda en in de agenda van je partner gezet. Je hebt het misschien ook al doorgegeven aan je (schoon)familie, zussen, beste vriendin… Staar je alleen niet helemaal blind op deze datum. Bij de termijnecho wordt mogelijk een iets afwijkende datum bepaald (zal hooguit een paar dagen schelen hoor), en al is dat niet het geval omdat jij een medisch rekengenie bent, dan nog komt jullie zoon of dochter met 96% kans op een andere datum. Het schijnt namelijk dat slechts 4% daadwerkelijk op de uitgerekende datum het levenslicht ziet… Onthoud dat de komende tijd en vooral op het laatst, want je zult niet de enige zijn die het rond week 38 wel welletjes vindt en hoopt op zó’n gehoorzaam kindje dat mama’s wensen tegemoet komt en gewoon lekker 2 weken te vroeg komt. Die kans is helaas niet zo heel erg groot, en dan duren die komende 2 of 3 weken misschien toch wel heel erg lang. Ga dus gewoon uit van 40 weken zwanger zijn, dan zit je redelijk safe.

Ons motto, en dat ga je (tot vervelens toe) nog vaak horen: geniet zo veel en zo lang je kunt van (uit)slapen, uit eten gaan, de bioscoop, een avondje uit én van elkaar!