Week 5

Week 5 van je zwangerschap.

 

 

 

 

Kwaaltjes

De ene vrouw hangt nu al boven de wc, de ander is moe, moeier, moeist en weer een ander heeft borsten van steen met overgevoelige tepels. Er is ook altijd een groepje mazzelaars die nergens last van heeft en dat ook niet zal krijgen. Maak je nergens zorgen over. Hoe jij je voelt heeft niets te maken met de gezondheid of de groei van jullie kindje.

 

Je baby

Nou ja, kindje? Jullie hele lieve rijstkorrel die nu ongeveer 2mm groot is. Ondanks dat hij nog zo klein is, gebeurt er wel al heel erg veel. Er ontstaan bobbeltjes waar straks de armpjes en de beentjes komen. Het hartje wordt langzaamaan aangelegd en begint deze week al ergens met kloppen. Hier merk jij natuurlijk niks van, maar het is wel een heel bijzonder idee!

 

 

Moeders voor Moeders

Mocht je mee willen doen aan ‘Moeders voor Moeders’ – dit is geheel vrijwillig – dan is dit een goed moment om contact met ze op te nemen. ‘Moeders voor Moeders’ zamelt urine in van zwangere vrouwen, zodat ze het HCG-hormoon uit de urine kunnen gebruiken voor geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kunt op de site www.moedersvoormoeders.nl alle informatie vinden. Het komt er eigenlijk op neer dat je tussen de 6e en 16e week van je zwangerschap zoveel mogelijk plas opvangt in speciale flessen (die krijg je van ‘Moeders voor Moeders’). Deze flessen worden iedere week opgehaald. Dus jij hoeft in principe niet zoveel te doen. En het is voor veel zwangeren een fijn idee dat je anderen vrouwen die wat meer moeite hebben met zwanger worden ermee helpt. Maar niks hoeft natuurlijk, je moet je er wel goed bij voelen. En eerlijk is eerlijk: zo’n kratje ‘Moeders voor Moeders’-flessen voor je huisdeur kan nog wel eens een ongemakkelijk gevoel geven. Zeker als je nog niet kenbaar wilt maken dat je zwanger bent. Gelukkig zijn ze hier bij ‘Moeders voor Moeders’ mee bekend en kunnen jullie samen een ‘geheime plek‘ afspreken.

 

Beste Jan

Sta jij ineens avond na avond achter het fornuis te bedenken waarom alleen maar jij en nooit meer zij de pannen en de pitten staat te bewerken? Geloof ons, je vrouw laat het betere kookwerk niet ineens aan jou over omdat ze lui is geworden. De geur van gebraden vlees of gebakken vis kunnen sommige zwangeren echt slecht verdragen. Door ‘van alles en nog wat’ in haar lichaam kan dit ook nog best wel een tijdje aanhouden. Maar het is voor een goed doel moet je maar denken. 

 

Buskruit met Muisjes

Ben je zwanger? Dan móet je ons boek Buskruit met Muisjes hebben. Het is niet voor niets een bestseller. Alles, maar dan ook echt álles over zwanger zijn, het krijgen van een kindje en het eerste jaar na de bevalling staat hier in beschreven. ‘De baby-bijbel van iedere ouder’, aldus Vrouw Telegraaf. BUSKRUIT met MUISJES is hier te koop.

Reageer op artikel:
Week 5
Sluiten