Week 3

Week 3 van je zwangerschap. 

 

De oude Egyptenaren

De oude Egyptenaren deden in 1250 voor Christus al een vruchtbaarheidstest. Ze stopten knoflook of een ui in hun ‘onderkantje’* en als je de volgende dag uit je mond begon te ruiken, dan was je vruchtbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijkere manieren… Zie hier de mogelijkheden van nu.

 * Dit vreselijke woord hebben we niet zelf bedacht hoor. Dat is een erfenisje uit de  kraamtijd; zo noemen kraamverzorgenden namelijk het schaamstreekgebied en alles daarachter, daaronder en eromheen. Dan ben je alvast voorbereid.

 

Innesteling

Je partner heeft – waarschijnlijk niet alleen deze maand – de tijd van zijn leven gehad. Want jullie hebben het steeds om de dag gedaan om de kans op een zwangerschap te maximaliseren. En in de afgelopen dagen ben je misschien wel bevrucht. YES!

… Alleen weet je dat nu nog niet… Jouw bevruchte eicel gaat in 5 tot 7 dagen door je eileider op zoek naar een plekje in de baarmoederwand. Het kan zijn dat je wat bloedverlies hebt, dat heet een innestelingsbloeding en gebeurt bij 1 op de 3 vrouwen. Zo lang je niet te veel bloedverlies hebt en je geen ontzettende krampen hebt, betekent het in de meeste gevallen niets ernstigs.

 

Uiterlijke kenmerken zijn nu al bepaald

Wist je dat de meeste kenmerken van jullie kindje nu al vaststaan op dit ieniemienie speldenprikje van genen? Kleur haar, kleur ogen, sproetjes en zelfs het temperament van de kleine.

 

Zwangerschapskenmerken

Ook al is het nog wat te vroeg voor een zwangerschapstest, soms kan je lichaam toch al wat tekenen geven dat er iets gaande is.

Pijnlijke borsten

Zo kunnen je borsten (in meer of mindere mate) pijnlijk en gespannen aanvoelen. Er zijn vrouwen die niet eens meer op hun buik kunnen liggen van de pijn, en anderen gaan terug in de tijd naar het gevoel van toen er net 2 groeiende kliertjes op kwamen zetten.

Reukorgaan in optima forma

Ook zijn er vrouwen die het aan hun urine kunnen ruiken, simpelweg doordat er een luchtje aan zit.

Dromen

Of er zijn vrouwen die ineens heel heftig gaan dromen.

Smaak verstoord

Er zijn ook vrouwen die spontaan geen zin meer hebben in een kop koffie, sigaret of glaasje wijn, omdat het ze ineens niet meer smaakt. Misschien wel een mooie speling van de natuur omdat het toch al niet zo gezond is…

Misselijk en moe

Sommigen worden zelfs zo vroeg in de zwangerschap al misselijk of voelen zich uitgeput. Jaaa, het is allemaal wat! Maar het dient een goed doel, moet je maar denken. En anderen voelen of merken helemaal niets, dat is ook een heel normaal verschijnsel gelukkig.

Wat duurt het wachten lang hè? Gelukkig is gedeelde smart, halve smart, dus deel vooral je gevoelens met ons of anderen in week 3!

 

Buskruit met Muisjes

Ben je zwanger? Dan móet je ons boek Buskruit met Muisjes hebben. Het is niet voor niets een bestseller. Alles, maar dan ook echt álles over zwanger zijn, het krijgen van een kindje en het eerste jaar na de bevalling staat hier in beschreven. ‘De baby-bijbel van iedere ouder’, aldus Vrouw Telegraaf. BUSKRUIT met MUISJES is hier te koop.

Reageer op artikel:
Week 3
Sluiten