Week 16

Zwanger en in week 16.

 

 

 

 

Hormonen

Zo rond deze week wordt het HCG-hormoon omgezet in progesteron. Dat betekent o.a. dat je lichaam wat weker wordt. Het week worden van je botten, en daarbij opgeteld het feit dat je een beetje topzwaar begint te worden, kan ervoor zorgen dat je wat sneller door je enkels kunt zwikken. Misschien zul je je daarom wat veiliger voelen op lage, platte schoenen en zullen je hoge hakken wat minder vaak de kast uitkomen. Je hoeft echt niet meteen Crocs aan te schaffen, er zijn genoeg elegante platte schoenen te vinden. Wat een heerlijke reden om jezelf te trakteren op een paar nieuwe schoenen!

 

Een maatje meer

Hoewel… check wel even of je schoenmaat nog niet veranderd is. Ja, het staat er echt: als je zwanger bent, kan je schoenmaat veranderen. Sterker nog: de meeste vrouwen houden er na de zwangerschap (blijvend) een andere schoenmaat op na. Nee, helaas het is meestal geen maatje kleiner, maar een maatje groter…

Elke nadeel heeft zijn voordeel, want na je bevalling moet je misschien nieuwe schoenen aanschaffen… daar hebben wij in ieder geval nog nooit een vrouw over horen klagen!

 

zware-benen-170_400_04

Je kindje groeit en groeit

Je zit nu aan het eind van de vierde maand, je kindje is in enorm tempo gegroeid. De uitwendige en inwendige geslachtsorganen ontwikkelen zich mooi verder, weliswaar zal het groeitempo van de afgelopen weken vanaf nu gaan afnemen.

 

Reageer op artikel:
Week 16
Sluiten