Week 15

Zwanger week 15? Dan ben je hier aan het goede adres…

 

 

De foetus

Ook al zitten de oogjes van je kindje nog potdicht, hij of zij kan wel al licht van donker onderscheiden. Stel dat je nu met een zaklamp op je buik zou schijnen, dan zal je kindje z’n handjes voor de oogjes doen, omdat dit licht te fel is. Best een schattig idee, toch?

 

Vlindertjes

Voel je de vlindertjes aan de binnenkant van je buikwand al? Alsof er iemand heel zacht met een nagel over je (binnen)buikwand krast? Het zou bij een eerste zwangerschap wel heel vroeg zijn, maar bij een tweede zwangerschap, als je het gevoel al kent, zou je je kindje nu best wel al eens kunnen voelen bewegen. Als je op je rug ligt, dan heb je de meeste kans om je kindje te voelen bewegen.

 

Zorgen

Het is heel normaal dat je bij je tweede of derde zwangerschap wat meer zorgen maakt om van alles en nog wat. Dit komt vaak juist doordat je weet hoe bijzonder het allemaal is en doordat je weet wat er allemaal bij komt kijken. Neem je rust, wees je ervan bewust dat de zorgen extra gevoed worden door hormonen en zorg voor voldoende afleiding en ontspanning. Want stress tijdens de zwangerschap is eigenlijk niet aan te bevelen, om het zo maar te zeggen.

 

 

Je gebit

Denk aan je gebit. Het is een fabeltje dat je een tand per zwangerschap zou verliezen, maar je hebt wel meer last van bloedend tandvlees. Goed poetsen en flossen is altijd van belang, maar helemaal tijdens je zwangerschap. Tandartsbezoek geen probleem, sterker nog dat kunnen we alleen maar toejuichen.

 

Reageer op artikel:
Week 15
Sluiten