Week 15

 

 

Ook al zitten de oogjes van je kindje nog potdicht, hij of zij kan wel al licht van donker onderscheiden. Stel dat je nu met een zaklamp op je buik zou schijnen, dan zal je kindje z’n handjes voor de oogjes doen, omdat dit licht te fel is. Best een schattig idee, toch?

Voel je de vlindertjes aan de binnenkant van je buikwand al? Alsof er iemand heel zacht met een nagel over je buikwand krast? Het zou bij een eerste zwangerschap wel heel vroeg zijn, maar bij een tweede zwangerschap, als je het gevoel al kent, zou je je kindje nu best wel al eens kunnen voelen bewegen. Als je op je rug ligt, dan heb je de meeste kans om je kindje te voelen bewegen.

Het is heel normaal dat je bij je tweede of derde zwangerschap wat meer zorgen maakt om van alles en nog wat. Dit komt vaak juist doordat je weet hoe bijzonder het allemaal is en doordat je weet wat er allemaal bij komt kijken.

Denk aan je gebit. Het is een fabeltje dat je een tand per zwangerschap zou verliezen, maar je hebt wel meer last van bloedend tandvlees. Goed poetsen en flossen is altijd van belang, maar helemaal tijdens je zwangerschap. Tandartsbezoek geen probleem, sterker nog dat kunnen we alleen maar toejuichen.

 

Reageer op artikel:
Week 15
Sluiten