Week 1

Week 1 van je zwangerschap.

 

Zwanger of niet?

De reden dat je op deze pagina bent beland is óf een foutje óf je bent van plan zwanger te worden!

We gaan voor ‘t gemak even van het laatste uit. Wat leuk dat je zwanger wilt worden! Hopelijk mogen wij je via deze website begeleiden tijdens deze spannende, maar ook soms moeilijke reis.

 

Week 0

Week 0 klinkt een beetje gek, maar hier begint je nieuwe cyclus. Oftewel: je bent in deze week (voor ‘t laatst) ongesteld (geworden). Hierna kom je automatisch in week 1 terecht.

Natuurlijk weet je nog helemaal niet of je deze maand bevrucht gaat worden, maar laten we wel wezen, je moet ergens beginnen. Jouw lichaam doet in ieder geval zijn uiterste best om zich helemaal klaar te maken om straks een eitje te laten ‘springen’. Door hulp van hormonen – heb je eindelijk wat aan die krengen – wordt in ieder geval heel hard gewerkt om straks (over een week of 2) een ovulatie te laten plaatsvinden. Een ovulatie is trouwens een ander woord voor eisprong, die spreekt misschien wat meer tot je verbeelding!

bla bla bla

Foliumzuur

Mocht je graag zwanger willen worden, dan raden we je aan om alvast foliumzuur te gaan slikken. Dit zijn pilletjes die door veel verschillende farmaceuten gemaakt worden. Allemaal even kwalitatief overigens, en je kunt ze zonder recept bij de apotheek of drogist krijgen. Foliumzuur maakt de kans op een kindje met een open ruggetje aanzienlijk kleiner. Foliumzuur zit ook in voeding, maar helaas niet voldoende voor een zwangere vrouw plus haar (aanstaande) erwtje in de oven. Vandaar dit pilletje. Je kunt foliumzuur zonder problemen dagen, weken, maanden of zelfs jaren slikken. Maar laten we hopen dat het zo lang niet hoeft te duren bij jullie…

 

Anoniem kopen

Woon je in een klein dorpje en wil je niet dat de tam-tam meteen op hol slaat en iedereen weet dat je zwanger wilt worden (of al bent), roep dan niet door een volle apotheek waarnaar je op zoek bent. Als iemand foliumzuur koopt, weten de meeste vrouwen wel hoe laat het is en jij vanaf nu ook ;-). Gelukkig kun je alles ook online kopen, lang leve de anonimiteit van online-winkelen! Koop je foliumzuur lekker hier.

images

 

D’r op of d’r onder

Alles, maar dan ook echt álles over zwanger worden, lees je in ons boek D’r Op of D’r Onder. Gecheckt en goed bevonden door een gynaecoloog, een fertiliteitsarts, ervaringsdeskundigen. Hier te koop.

Reageer op artikel:
Week 1
Sluiten