Zwanger: ik studeer en mijn vriend heeft een uitkering

Zwanger: ik studeer en mijn vriend heeft een uitkering

Lieve allemaal,

Op dit moment ben ik radeloos en hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen.

Mijn vriend en ik hadden al een tijdje samen bedacht om jong aan kinderen te beginnen. We dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen, dus we besloten het onveilig te doen en wel te zien waar het schip zal stranden. “Helaas” ging dat allemaal wat sneller dan we hadden gedacht. De tweede maand was ik al zwanger… oeps, we dachten dat het wel een jaar zou duren minimaal. Natuurlijk zijn we ook erg blij, maar we waren wel even in shock. Vooral omdat we het financieel totaal niet voor elkaar hebben. We komen nu al helemaal niet rond en nu is er nog geen eens een baby. Mijn nichtje heeft wel wat oude kleertjes en spulletjes, maar ik denk dat we wel veel meer spullen moeten aanschaffen.

Dochters kosten ouders meer geld dan zoons

Ik studeer nog en betaal mijn eigen studie, de huur en onze twee katten. Mijn vriend krijgt een uitkering, maar dat is per maand ook maar zo’n €1600,-. De ouders van mijn vriend weigeren mee te betalen aan ons leven, want zij vinden dat we hier zelf voor hebben gekozen en wat ze letterlijk zeggen: “wie zijn billen brandt, zal op de blaren moeten zitten”. Ik vind het wel jammer, want ergens is het toch ook heel leuk dat er een baby aan komt.

Ik denk er nu over om te gaan stoppen met mijn studie en een baantje te zoeken. Die studie kan ik misschien later nog wel afmaken. Mijn vriend doet niet echt zijn best om werk te zoeken, wat ik ook wel weer moeilijk vind.

Graag zou ik willen weten wat jullie zouden doen en wat een kindje ongeveer kost per maand.

Veel dank alvast,

 

Een radeloze vrouw van 20.

Reageer op artikel:
Zwanger: ik studeer en mijn vriend heeft een uitkering
Sluiten