Zwanger en een glaasje wijn

 

Natuurlijk wil iedere moeder het allerbeste voor haar kindje, maar iedereen maakt zijn of haar eigen afwegingen. Hierbij het verhaal van Elise. Elise is 27 weken zwanger van haar tweede kindje en vroeg ons of we het onderwerp ‘alcohol tijdens de zwangerschap’ een keer willen behandelen. We hebben laatst een ingezonden brief geplaatst van een moeder die rookt tijdens haar zwangerschap en naar aanleiding daarvan stuurde Elise ons dit verzoek.

Elise heeft zowel tijdens haar eerste zwangerschap als nu tijdens haar tweede af en toe een glas wijn gedronken en heel soms zelfs twee. Haar eerste kindje is kerngezond geboren en is nu 3 jaar oud en loopt zelfs voor in zijn ontwikkeling. Zoals ze zelf zegt is ze echt niet achterlijk en weet ze dat alcohol niet gezond is voor je pasgeboren baby, maar een glaasje op z’n tijd zal heus niet belachelijk veel schade aanrichten. In landen als Frankrijk of Italië vinden ze het de normaalste zaak van de wereld om regelmatig een glas wijn te nemen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding en daar zijn worden ook niet alleen maar baby’s met een ontwikkelingsachterstand geboren.

Elise wilde dit niet opengooien om commentaar te krijgen, maar om eigenlijk eens te polsen of andere moeders hier ook zo over denken.

Dank voor jullie begrip!

Reageer op artikel:
Zwanger en een glaasje wijn
Sluiten